Ara llegint
L’Arxiu de Llucmajor rep set cartes manuscrites de Maria Antònia Salvà

L’Arxiu de Llucmajor rep set cartes manuscrites de Maria Antònia Salvà

L’Arxiu de Llucmajor ha rebut dos nous dipòsits temporals que passaran a formar part del seu fons documental. Es tracta d’una col·lecció de pergamins relacionats amb la possessió de Vernissa i set cartes manuscrites de l’escriptora llucmajorera Maria Antònia Salvà. 

En el cas del material sobre la possessió de Vernissa es tracta d’una col·lecció documental que ha estat cedida temporalment per Julià Caldés i que està formada per un total de 20 documents: 16 en suport pergamí, 3 llibres amb cobertes de pergamí i un document no enquadernat en suport paper.

La cronologia abasta des de l’any 1568 fins a l’any 1816, i  la majoria dels documents aportats són documents notarials com ara actes testamentals, capitulacions matrimonials o altres referents a la gestió de la propietat dels terrenys que integren la possessió de Vernissa. Aquesta col·lecció serà conservada, gestionada i difosa pel servei d’Arxiu Municipal. 

Pel que fa a les cartes de l’escriptora i filla il·lustre llucmajorera, Maria Antònia Salvà, en aquest cas es tracta de diverses cartes manuscrites, la majoria de les quals estan adreçades a Octavi Saltor, escriptor i polític català. 

En aquest cas la col·lecció documental ha estat cedida de forma temporal per a la seva digitalització i està composta per un conjunt de set cartes manuscrites adquirides per les dipositàries a un col·leccionista privat.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Llucmajor, Xisca Lascolas, ha volgut agrair a les persones dipositàries d’aquestes dues col·leccions la cessió d’aquest material documental “que permetrà posar a l’abast de la ciutadania aquests documents de gran valor patrimonial per al nostre municipi”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt