Ara llegint
Moisès Coll i Marquès se’n duu el Premi Josep Vivó de glosa escrita

Moisès Coll i Marquès se’n duu el Premi Josep Vivó de glosa escrita

El glosador i professor menorquí Moisès Coll i Marquès ha resultat ser el guanyador de la divuitena edició del Premi Josep Vivó de glosa escrita, que demà divendres s’havia de lliurar en un acte públic que ha hagut de ser suspès. És la cinquena vegada que Coll guanya aquest premi.

El jurat, format enguany per Raquel Marquès Díez (directora insular de Cultura i Patrimoni), Jaume Gomila Saura (Institut Menorquí d’Estudis), Josep Portella Coll (òrgan consultiu del patrimoni cultural immaterial de Menorca), Vicenç Martí Catchot (Soca de Mots) i Miquel Àngel Adrover i Perelló (guanyador de l’edició anterior del premi), es va reunir el passat 8 de gener per emetre el seu dictamen.

Val a dir que en aquesta edició hi han concursat un total de sis obres, i que el jurat ha valorat especialment en l’obra presentada per Moisès Coll, que amb aquesta és la cinquena vegada que obté el premi, l’ús acurat que fa dels recursos lingüístics; l’originalitat del missatge i la metàfora que suposa l’obra, ja que fa un paral·lelisme entre la pandèmia que afecta els humans i la malaltia que aquests provoquen en el món; la unitat del text, i l’ús impecable de la rima i la mètrica en el conjunt de la glosa.

Dintre dels actes institucionals del Consell Insular de Menorca amb motiu de la Diada del Poble de Menorca s’havia programat per demà divendres 15 de gener, el ja tradicional Glosat de la Diada que enguany havia de tenir lloc as Migjorn Gran i en el marc del qual cada any es dona a conèixer el nom del guanyador o la guanyadora del Premi Josep Vivó de glosa escrita.

Atesa la situació actual derivada de la pandèmia pel virus SARS-Cov-2, el Consell Insular de Menorca s’ha vist obligat a suspendre tots els actes prevists per a la Diada de 2021, entre ells el Glosat de la Diada.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt