Ara llegint
Pollença celebra un cicle de conferències dedicat a Miquel Costa i Llobera

Pollença celebra un cicle de conferències dedicat a Miquel Costa i Llobera

Del 6 al 28 de maig, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Pollença, amb la col·laboració de la Fundació Rotger Villalonga, ha programat un cicle de quatre conferències dedicades a la figura del poeta Miquel Costa i Llobera, sota el títol ‘Literatura, identitat i pensament’.

Se celebraran cada divendres del mes de maig, a les 20.00 hores, a la sala d’actes de la nova seu de la Fundació Rotger Villalonga (carrer de Philip Newman, 13 – Pollença).

Aquest cicle forma part dels actes organitzats amb motiu de l’Any Costa i Llobera, per commemorar el centenari de la mort del gran escriptor pollencí.

El regidor d’Educació, Cultura i Mediació Cultural, Josep Marquet, ha apuntat que “amb aquest cicle de conferències volem donar rellevància a tota l’activitat cultural de Costa i Llobera, crec que seran interessants i esperam que la gent en pugui gaudir”.Les conferències organitzades són les següents:

La primera, divendres 6 de maig, serà‘Els rebrots del Pi de Formentor: de Llorenç Riber a Miquel Àngel Adrover’,a càrrec del professor de Llengua Catalana, Gabriel de la S.T. Sampol i Fullana.

El 13 de maig, ‘Religió, cultura i política a la Mallorca contemporània: Miquel Costa i Llobera’a càrrec del professor d’Història de l’Educació Social de la UIB, Pere Fullana.

El 20 de maigla historiadora de la literatura, Margalida Tomàs, pronunciarà la conferència‘Miquel Costa i Llobera en l’entorn femení de Maria Antònia Salvà’.

El 27 de maig,‘La recepció apoteòsica de Miquel Costa i Llobera a Barcelona (1897-1906)’,a càrrec de Damià Pons, doctor en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona.

A més de les conferències, dissabte 28 de maig, a les 9.30 hores, es realitzarà una visita historicoliterària per Pollença i Alcúdia, a càrrec de Margalida Cànaves, Antoni Domingo i Pere Salas.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt