Ara llegint
Un grup de voluntaris recull 150 quilògrams de fems al puig de Santa Magdalena

Un grup de voluntaris recull 150 quilògrams de fems al puig de Santa Magdalena

Inca s’ha sumat aquest cap de setmana a la campanya de recollida de residus «1m2 contra la basuraleza» del Projecte ‘Libera’, organitzat per SEO/Birdlife en col·laboració amb Ecoembes. Aquesta actuació s’ha dut a terme de manera simultània a més de mil punts d’Espanya, dos d’ells en la capital del Raiguer.

D’aquesta manera, una vintena de voluntaris varen recollir dissabte de matí els residus abocats a la zona del Puig de Santa Magdalena, alliberant així la natura dels fems que altres persones tiraren i no retiraren. Els participants es varen organitzar en grups reduïts, per garantir el compliment de totes les mesures de seguretat i higiene vigents.

«La finalitat d’aquesta actuació és conscienciar a la ciutadania sobre l’impacte que té l’abocament de residus en la natura i sensibilitzar a la població sobre la importància de separar correctament els residus i dipositar-les en el contenidor correcte», destaca la regidora de Serveis, María del Carmen Oses.

D’aquesta manera, durant la recollida conjunta de residus realitzada en el Puig de Santa Magdalena es varen retirar més de 150 kilograms de residus. En concret, els voluntaris varen recollir aproximadament 70 quilograms d’envasos, 30 kilograms de paper i cartó, 40 kilograms de vidre, 20 kilograms de rebuig i dos neumàtics.

«Vull donar les gràcies a totes aquelles persones que de manera desinteressada varen participar en aquesta activitat i contribuïren a recollir els residus d’aquesta zona tan emblemàtica d’Inca. Durant aquests darrers anys, des de l’Ajuntament hem treballat decididament per impulsar la recollida selectiva de residus i impulsar el reciclatge», assenyala el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt