Ara llegint
Dispositiu conjunt per al control de pesca recreativa i professional a Eivissa per controlar l’excés de captures

Dispositiu conjunt per al control de pesca recreativa i professional a Eivissa per controlar l’excés de captures

Entre els dies 25 i 29 d’abril, inspectors de la Secretaria General de Pesca, del Govern de les Illes Balears, Guàrdia Civil (SEPRONA i Ports) i inspectors de Pesca del Consell Insular d’Eivissa, varen realitzar diverses actuacions conjuntes en matèria de pesca i comercialització dels productes pesquers, tan en pesca recreativa i professional.

Aquesta col·laboració entre administracions, que es desenvolupa des de fa temps i a la que també participen en altres  operatius, els Guardes de Reserves Marines de Balears i el Servei d’Inspecció Pesquera del Consell de Formentera, va donar lloc a una sèrie d’actuacions entre les quals es varen controlar captures de pesca recreativa, control d’embarcacions de palangre en superfície, inspecció en restaurants i distribuïdors de peix i control de transport de productes pesquers en camions.

Segons han informat, arran d’aquestes intervencions es varen detectar algunes infraccions en aspectes relacionats amb la traçabilitat dels productes pesquers, que han de dur sempre una documentació que pugui acreditar la procedència d’aquests.

No dur-la, segons expliquen, pot suposar una infracció greu en matèria de pesca sancionada amb multes que oscil·len entre els 601 i els 60.000 euros.

A Eivissa, els productes pesquers capturats per la flota professional, com llagosta i espècies de l’anomenat Peix Fort com la vermella o el gall (de més de 600 grams), tenen l’obligació de portar una etiqueta individual distintiva verda numerada. No portar aquest distintiu pot suposar que els productes pesquers no procedeixen de l’Illa d’Eivissa o bé que no procedeix dels circuits legals de comercialització.

Així mateix, dins d’aquestes actuacions es va detectar un excés de captures relacionat amb la pesca recreativa en detectar-se dues persones amb un total de 18 quilograms de captures i sense les cues de les espècies tallades, la qual cosa suposen dues infraccions greus en matèria de pesca recreativa sancionades amb multes entre els 151 i els 30.000 euros.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt