Ara llegint
Eivissa incorpora drons per millorar la lluita contra la plaga del moscard

Eivissa incorpora drons per millorar la lluita contra la plaga del moscard

El departament de Gestió Ambiental del Consell Insular d’Eivissa ha incorporat, per primera vegada a les Illes Balears, la tecnologia DRON a la campanya de control biològic de plagues de moscards que s’estén cada any entre el 2 de març i el 31 d’octubre. En el cas competencial del Consell, afecta les zones de Ses Salines, llacunes, canals, salobrars incloent la zona de Playa d’en Bossa; Ses Feixes, Talamanca i de Vila; la desembocadura del riu de Santa Eulària, Sant Miquel, Sant Vicent, Buscastell, es Regueró, i altres zones de domini públic hidràulic.

La primera prova amb metodologia DRON, feta ahir després d’haver obtingut el permís d’AESA, s’ha fet per aplicar-se únicament a ses Feixes atenent la dificultat d’accés d’alguns punts. Aquesta campanya consisteix en la vigilància de focus, control i tractament quan sigui necessari. El tractament es realitza mitjançat productes biològics controlant la població larvària amb Bacillus thurygensis, aplicant directament damunt la làmina d’aigua.

El conseller de Gestió Ambiental, Vicente Roig, ha explicat què “avui s’incorpora una nova eina a la lluita contra els moscards, de la què el Consell d’Eivissa n’és competent a les zones humides, i que permetrà atendre aquells espais a on els mitjans terrestres no arriben, sobretot a ses Feixes, a on altres alternatives eren inviables”.

Per la seva banda, el tècnic del departament Jaume Estarelles ha explicat que aquesta metodologia “permet aplicar el tractament de manera molt controlada a zones o sectors molt concrets, i és especialment útil per aquests indrets on no es possible l’accés amb vehicles o amb operaris a peu per acumulació d’aigua i vegetació aquàtica”. Estarellas ha destacat que els productes emprats afecten únicament la larva de moscards i no altres espècies, i no deixen residus químics permanents. De fet, l’ús de drons permet evitar productes adulticides en aquestes zones poc accessibles.

Finalment el gerent de Lokímica, Noé García, explicat què “l’actual climatologia és òptima per al desenvolupament de moscards, així què ara és important fer un control biològic dels moscards en què s’empraran dos tipus de dron: un de reconeixement, amb càmeres tèrmiques i de gravació 4K i un altra de dispersió del producte”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt