Ara llegint
Eivissa sanciona amb 62.500 euros tres lloguers turístics il·legals

Eivissa sanciona amb 62.500 euros tres lloguers turístics il·legals

El Departament de Lluita contra l’Intrusisme del Consell d’Eivissa ha resolt interposar tres sancions de 20.000 euros, 25.000 euros i 17.500 euros (tres expedients sancionadors en total), per la comercialització d’habitatges turístics il·legals a Eivissa, un prop de la ciutat d’Eivissa i altres dos a Platja d’en Bossa, al terme municipal de Sant Josep. 

Aquestes tres sancions que sumen en total de 62.500 euros, s’han tramitat després que el servei d’inspecció turística del Consell d’Eivissa revisés aquests habitatges, i constatés les infraccions en matèria de turisme per la publicitat, contractació i comercialització dels habitatges sense haver presentat la corresponent declaració responsable d’inici d’activitat turística o la comunicació prèvia, en un dels casos, era la mateixa persona que llogava dos pisos diferents de Platja d’en Bossa. L’altre cas, gràcies al protocol signat amb la plataforma Airbnb i la col·laboració de la Policia Nacional, s’ha pogut identificar al comercialitzador.

Els tres habitatges no són susceptibles de comercialització turística a l’illa d’Eivissa. La publicitat de tots ells es realitzava sense haver presentat declaració Responsable de l’Inici de l’Activitat Turística, i sense estar inscrits en el Registre Insular d’Empreses, Activitats i Establiments Turístics. Les vivendes es publicitaven a plataformes i a xarxes socials amb calendari de disponibilitat, indicacions de chek-in i de sortida, cancel·lacions de reserva, i altres serveis.

El conseller de Lluita contra l’Intrusisme, Mariano Juan, ha destacat “el bon ritme de treball” del departament i ha agraït als tècnics la seua feina “davant un dels majors reptes que tenim que és la lluita contra l’intrusisme”. Juan ha assenyalat que des d’Eivissa se continuarà reclamant al Govern balear que aprovi per llei que es pugui precintar els habitatges que es destinen a lloguer turístic il·legal “com a mesura més contundent  contra aquest tipus d’activitat il·legal”

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt