Ara llegint
El Consell de Formentera atorga la Medalla d’Or al col·lectiu professional dels mitjans d’informació local

El Consell de Formentera atorga la Medalla d’Or al col·lectiu professional dels mitjans d’informació local

El Consell de Formentera ha celebrat un ple extraordinari amb un únic punt de l’ordre del dia: la proposta d’atorgament de les Distincions Honorífiques per a l’any 2021, amb motiu de la celebració de Sant Jaume, Diada de Formentera.

El Ple ha aprovat per unanimitat atorgar la Medalla d’Or de Formentera al Col·lectiu professional de la informació de Formentera. Segons ha explicat la presidenta, Alejandra Ferrer, “aquest premi s’atorga en reconeixement a la seva tasca d’aproximar la notícia i la realitat local a la ciutadania de Formentera i, per tant, garantir un dels drets humans cabdals, el de la informació, pilar indiscutible dels pensaments més lliures i independents”. Aquesta distinció cobra especial rellevància després de tota la feina que estan fent els periodistes i informadors de Formentera durant la pandèmia, segons ha afegit Alejandra Ferrer.

D’altra banda, els tres premis Sant Jaume recauran sobre:

Associació Reis Mags de Formentera
En reconeixement a l’impuls i compromís social en l’organització de la cavalcada dels Reis Mags i la celebració de la Mitjana Festa de Nadal, així com altres activitats solidàries, culturals i festes populars, com a expressió de la identitat local i mostra de la cultura popular de Formentera.

Fonda Pepe
En reconeixement a una trajectòria empresarial iniciada als anys cinquanta, i que continua a dia d’avui, com a establiment emblemàtic de Formentera, esdevenint punt de trobada indiscutible, ja des de la seva fundació, de la multiculturitat incessant de l’illa, i a la qual continua conferint identitat i singularitat.

Teixits J. Marí Serra
En reconeixement a la seva llarga trajectòria empresarial, originada a mitjans del segle passat, com a comerç familiar dedicat a la venda de teles i productes tèxtils, i que s’ha convertit en un dels establiments emblemàtics i de referència de Formentera.

Filla adoptiva
També s’ha acordat atorgar la distinció en la categoria de Filla adoptiva a títol pòstum a Remedios Castillo Cañas (Granada, 1940 – Formentera, 2021). En reconeixement a la seva tasca com a ceramista i, sobretot, a la seva apassionada trajectòria com a divulgadora d’aquesta disciplina durant més trenta anys a l’illa, tot contribuint a desenvolupar la imaginació i creativitat de tants formenterers i formentereres, així com pel seu compromís de promoure la convivència i participació ciutadana de l’illa, i en defensa de la igualtat.

La presidenta ha felicitat, en nom propi i de tot l’equip de Govern, a tots els premiats i els ha convidat l’acte institucional de lliurament de les distincions honorífiques de l’illa que se celebra el pròxim dissabte 24 de juliol al pati del Far de la Mola.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt