Ara llegint
El Consell de Formentera retira a mà les bosses de processionària a espais freqüentats pels ciutadans

El Consell de Formentera retira a mà les bosses de processionària a espais freqüentats pels ciutadans

El Consell de Formentera retira a mà les bosses de processionària a espais freqüentats pels ciutadans

El Consell Insular de Formentera ha iniciat la campanya de retirada de bosses de processionària a zones freqüentades pels ciutadans, com ara els parcs infantils i les proximitats de camins o carreteres. Segons ha explicat la consellera de Gestió Ambiental, Verónica Castelló, els treballs varen començar dilluns passat i es complementaran en els propers dies amb els caçadors de l’illa, entre els quals es distribuiran 6.000 cartutxos per eliminar amb les bosses en altura.

Castelló ha volgut agrair, un any més “la implicació dels caçadors de Formentera per combatre aquesta plaga”, que enguany tornarà a comptar amb ajuda aèria gràcies al Govern Balear, que a petició del Consell Insular farà un tractament amb helicòpter de tota la massa forestal de pineda de l’illa de Formentera, equivalent a 2.800 hectàrees.

La consellera de Gestió Ambiental ha recordat que en els anys 2022 i 2023 l’anterior Govern, tant insular com autonòmic, va deixar de realitzar fumigacions aèries a Formentera per una decisió merament política. “Es tracta d’una mesura més que necessària atès que es preveu que la presència de processionària del pi sigui crítica en els mesos d’hivern degut a les decisions preses per l’anterior Executiu autonòmic i avalades per Gent per Formentera i PSOE”, ha indicat la consellera.

Aquest tractament aeri es començarà a dur a terme el mes d’octubre i el seu cost serà de 396.651 euros anuals.

Lluny de la fi

Verónica Castelló ha instat així mateix el departament de Sanitat Forestal del Govern balear a “no baixar la guàrdia” en la seva lluita contra la plaga. “Estam molt lluny de posar fi a la plaga, i consideram que ha de ser una qüestió prioritària per al Govern balear”, ha afegit.

Així mateix, ha recordat que, per llei, els ciutadans tenen l’obligació de vetllar i netejar els seus boscos de processionària i ha informat que des de l’àrea de Gestió Ambiental s’ofereix informació i material als particulars per poder retirar les bosses de processionària. Es tracta de tisores telescòpiques per tallar bosses a una altura d’entre 5 i 6 metres que el Consell presta gratuïtament.

Cal recordar que membres de l’Ibanat, dependent del Govern balear, varen fer ja a principis de novembre del passat any una fumigació terrestre a zones públiques com a Can Marroig i la tanca d’Allà Dins, as Cap, a més d’haver retirat ja bosses de processionària.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt