Ara llegint
El Consell d’Eivissa canviarà 129 de les 340 parades de bus

El Consell d’Eivissa canviarà 129 de les 340 parades de bus

El Consell d'Eivissa canviarà 129 de les 340 parades de bus

El Consell Insular d’Eivissa ha iniciat els tràmits administratius per poder licitar la redacció del projecte executiu del Pla d’Adequació de Parades d’Autobús d’Eivissa, que podria superar els 6,2 milions d’euros. Es dona així continuïtat a les feines iniciades en l’anterior legislatura, quan es va realitzar un estudi que fixa que de les 340 parades d’autobús que depenen actualment del Consell Insular d’Eivissa, es necessita adequació integral en 129 (un 38% de les parades de competència insular).

Concretament, segons l’estudi els trams amb més necessitats corresponen a la zona nord de l’illa, encara que alguns dels punts amb intervencions necessàries que identifica el mateix ja han estat resoltes integrant aquestes millores en altres obres viàries de més abast.

Malgrat això, des de la passada legislatura s’han fet diverses millores en parades com la renovació de totes les paredes de la carretera EI-10 del municipi d’Eivissa, les parades del quilòmetre 6 de la carretera EI-300 (passat ca na Negreta) i el barri de Can Nadal.

A més, hi ha previst properament millorar les paredes d’autobús amb la creació de la rotonda de los Cazadores, el condicionament de la carretera EI-700 de Sant Josep de sa Talaia a Sant Antoni de Portmany el condicionament de la EI-100 en el seu tram de Siesta – Santa Eulària, Can Ramon i el reforç del ferma de l’EI-100 de Jesús – Cala Llonga – Santa Eulària la carretera de Forada i de ses Salines.

A banda d’aquestes millores, des del projecte Smart Island, complimentat amb fons Next Generarion, s’estan instal·lant un total de 190 tòtems digitals d’informació d’autobusos que permeten consultar la previsió de parades i que, amb l’entrada en funcionament de la nova contracta, permetrà conèixer el temps real d’espera de cada autobús gràcies a la tecnologia GPS.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt