Ara llegint
El programa SOIB Reactiva permet a ajuntaments i consells insulars contractar prop de 1.400 persones per quatre mesos

El programa SOIB Reactiva permet a ajuntaments i consells insulars contractar prop de 1.400 persones per quatre mesos

El programa de contractació pública SOIB Reactiva ha permès contractar per ara un total de 1.392 persones al conjunt de les Illes Balears. Totes elles van començar a treballar a ajuntaments i consells insulars abans del 30 de desembre i, durant els propers quatre mesos, faran tot tipus de tasques relacionades amb el seu perfil professional.

Les persones contractades s’inclouen dins tres perfils: menors de 30 anys, majors de 30 anys amb més d’un any a l’atur i persones de més de 30 anys que s’hagin vist directament afectades per la COVID-19 i, com a conseqüència de la pandèmia, hagin perdut la feina. Són, a més, només les primeres contractacions, ja que la convocatòria preveu un segon torn de quatre mesos més que permetrà contractar, la propera primavera, un volum similar de persones treballadores.

En total, el SOIB ja ha concedit subvencions per finançar els projectes dels dos torns i sufragar els costs de contractació de totes les persones beneficiàries del programa: 22,25 milions d’euros, tot el crèdit que s’havia assignat a la convocatòria. Entre el 2020 i el 2021, amb aquesta inversió els ajuntaments i els consells hauran contractat més de 2.600 persones treballadores.

Pel que fa a la distribució de les contractacions per illes, de les 1.392 persones contractades durant el primer torn 999 han començat a treballar a Mallorca, 138 a Menorca, 240 a Eivissa i 15 a Formentera. El SOIB valora molt positivament el resultat de la convocatòria i la resposta de les entitats locals, ja que “la feina conjunta entre el Servei d’Ocupació i els ajuntaments i els consells” permet donar “oportunitats laborals a les persones que més ho necessiten, i els dona aquest impuls que els permetrà reenganxar-se al mercat de treball”.

SOIB Reactiva és un dels programes impulsats pel Servei d’Ocupació dins del Pla de Xoc per a l’Ocupació, aprovat el passat novembre amb l’objectiu de donar una resposta d’emergència a la situació laboral de les Balears com a conseqüència de la pandèmia. Les mesures que inclou, valorades en conjunt en més de 72 milions d’euros, passaran a formar part del nou Pla d’Ocupació de Qualitat en què ja treballa la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball i que inclou polítiques d’ocupació, però també de salut laboral, d’emprenedoria o de conciliació.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt