Ara llegint
Els apicultors de Formentera, desesperats per la falta d’aliment per a les abelles

Els apicultors de Formentera, desesperats per la falta d’aliment per a les abelles

El Consell Insular de Formentera ha anunciat que proporcionarà una sèrie d’aliments als apicultors de l’illa per poder mantenir en vida els pocs ruscs d’abelles que queden a l’illa davant l’actual situació de sequera. Els apicultors es troben aquest estiu en una situació de desesperació a causa de l’escassesa de pluja i, en conseqüència, de plantes que hagin florit i serveixin d’aliment a les abelles.

El conseller de l’àrea, Llorenç Córdoba, ha manifestat que des de l’associació d’apicultors «es varen posar en contacte amb el Consell i ens varen exposar les dificultats que tenien per poder mantenir amb vida les seues abelles per la sequera que estam suportant, ja que pràcticament no hi ha flors i, per tant, tampoc hi ha pol·len».

Això suposa que els apicultors, per mantenir en vida els animals, havien d’adquirir uns complements alimentaris específics «que els generaven unes despeses econòmiques molt elevades». Davant aquesta situació, la Conselleria de Sector Primari ha adquirit aquests complements alimentaris, per cedir-los posteriorment als apicultors de l’illa.

«Aquesta és l’opció més ràpida que hem trobat per poder fer front a aquesta problemàtica dels apicultors», ha indicat el conseller, que l’ha equiparat a les ajudes per a l’adquisició d’aliments per al sector ramader a causa també de la sequera.

«No sols es tracta que tenguem abelles per obtenir un producte únic com la mel de Formentera, sinó que també cal ajudar a mantenir aquests insectes per la seua important funció pol·linitzadora», ha conclòs Córdoba.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt