Ara llegint
Els centres educatius ja comencen a rebre els filtres HEPA

Els centres educatius ja comencen a rebre els filtres HEPA

La Conselleria d’Educació i Formació Professional ja ha començat a repartir els primers aparells mòbils de purificació d’aire mitjançant filtres HEPA H13 per garantir la seguretat a tots els centres educatius i millorar el confort ambiental durant els mesos d’hivern. La resta d’aparells arribaran al llarg de les properes setmanes a tots els centres educatius públics de les Illes Balears.

Per dur a terme aquesta mesura de prevenció de la COVID-19 que ha posat en marxa la Conselleria per al present curs 2021-2022, s’han adquirit gairebé 4.000 aparells per un import de 1.046.940 euros. No s’ha d’oblidar que també es cobrirà l’adquisició d’aparells als centres concertats amb una partida específica de 460.000 € a través dels mòduls de finançament per fer front a la COVID19. En aquest cas, seran els centres mateixos els que s’encarregaran d’adquirir-los. La previsió de la Conselleria és que tots els centres de les Illes Balears comptin amb dos aparells per cada tres aules.

Cal recordar que les Illes Balears han estat pioneres en posar l’accent sobre la ventilació a les aules. El primer trimestre del curs passat ja es va facilitar a tots els centres de la comunitat autònoma, tant públics com concertats. aparells de detecció de CO2, a més d’una primera dotació de filtres HEPA per a als espais que necessiten una purificació extraordinària. En total, durant el curs passat es varen invertir 1,2 milions d’euros en aquest concepte. A més, es varen elaborar unes instruccions específiques i s’ha fet un seguiment individual dels casos més complexos.

Amb la nova adquisició d’uns 4.000 purificadors es complementarà l’adoptada el curs 2020-2021 amb l’adquisició de mesuradors de CO2 i suposarà aproximadament la dotació de dos equips de filtració per cada tres grups a tots els centres, tant públics com concertats.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt