Ara llegint
Els nous policies locals reben formació pràctica per a l’atenció i auxili de persones amb necessitats especials

Els nous policies locals reben formació pràctica per a l’atenció i auxili de persones amb necessitats especials

Els 35 agents que participen en la 41ena edició del curs bàsic de capacitació com a policia local que imparteix l’Escola Balear d’Administració Pública (EBAP) participen en accions formatives específiques per a l’atenció a la ciutadania amb necessitats especials.

Dins el programa lectiu del curs, s’ha incorporat formació pràctica per a l’atenció i auxili de persones invidents i de persones amb discapacitat auditiva.

Per això, la presidenta del Consell Territorial de l’ONCE a les Illes Balears, Maria del Carmen Soler, va participar amb el seu ca guia a una de las sessions formatives del curs per a explicar als agents les necessitats i dificultats de les persones invidents en la seva activitat diària, així com les formes més adequades per a intervenir en aquest col·lectiu.

Així mateix, el president de Grup de Senderisme de Sords de Mallorca (SENSORDMA) i membre de la Associació de Persones Sordes de Mallorca, Rafel Medina, va impartir un altre taller per a sensibilitzar els agents sobre la realitat del col·lectiu de persones amb discapacitat auditiva.

Ambdues accions suposen donar visibilitat a les persones amb discapacitat i conscienciar sobre les barreres que es troben en la seva activitat diària i, especialment, quan requereixen l’auxili dels cossos i forces de seguretat.

Respecte al curs de capacitació, cal recordar que, en aquesta edició, que conclou el pròxim dia 5 de febrer, els agents han rebut al voltant de 80 hores més de formació pràctica, incrementant les classes de preparació en tasques, com ara la regulació del trànsit, la recerca d’accidents o l’auxili i protecció de la ciutadania.

Enguany, per primera vegada des de la implantació del nou model d’accés que va introduir la Llei 11/2017, de 20 de desembre, de modificació de la Llei 4/2013, de 17 de juliol, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears, els agents en formació són ja funcionaris que han hagut de superar un procés d’oposició amb avaluació teòrica i d’aptitud física.

L’actual promoció va iniciar el període de pràctiques als seus municipis molt abans del que estava previst, gràcies a la modificació normativa aprovada pel Govern de les Illes Balears i impulsada per la Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització, que va permetre que els policies locals en formació poguessin fer pràctiques als seus municipis durant l’estat d’alarma tot i no haver superat una cinquena part del curs de capacitació obligatori.

El curs té una càrrega lectiva de 795 hores de durada, tant de teoria com de pràctica, dividides en 10 mòduls: Ordenació i regulació del trànsit en l’àmbit urbà, Recerca d’accidents de trànsit, Policia local administrativa, Fonaments de la professió de policia local, Recerca i policia local, Auxili i protecció de la ciutadania, Prevenció de la delinqüència, Domini de la tècnica policial i àrea complementària.

Una altra novetat enguany és la línia d’ajuts de fins a 1.215 € per alumne que l’EBAP ha posat a l’abast dels agents en formació que resideixen fora de Mallorca amb l’objectiu de compensar part de les despeses d’habitatge i desplaçaments que han d’atendre per assistir al curs bàsic de capacitació fora de la seva illa.

Dels 35 alumnes que hi participen, 18 són d’Eivissa (3 de Sant Antoni de Portmany, 12 de la ciutat d’Eivissa, 2 de Santa Eulària des Riu i 1 de Sant Josep de sa Talaia), 8 de Menorca (7 de Maó i 1 de Ciutadella), 7 de Mallorca (3 de Sóller, 2 de Binissalem, i 2 de Campos) i 2 de Formentera.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt