Ara llegint
Formentera acorda frenar un 4% més l’arribada de vehicles a l’illa el proper estiu

Formentera acorda frenar un 4% més l’arribada de vehicles a l’illa el proper estiu

Formentera va esgotar la quota de 21.487 vehicles per dia només entre els dies 13 i 16 d’agost, mentre que durant la pràctica totalitat dels altres dies del mes d’agost l’ocupació va ser superior al 95% del que està permès. Per al conseller de Mobilitat del Consell Insular de Formentera, Rafael González, “en general l’estiu passat no es va arribar al màxim de vehicles permesos, perquè la quota de vehicles de residents va ser inferior a altres anys a causa de la crisi”, però segons “aquestes xifres demostren que tot i la situació generada per la covid la regulació de vehicles segueix sent necessària”.

Ahir es varen presentar els resultats del projecte formentera.eco de 2020. Segons l’objectiu de legislatura, 2020-2024, s’havia d’baixar un 16% el nombres de vehicles respecte al 2019 (primer any de regulació), de manera controlada i progressiva. Cada any es va consensuar baixar un 4% el nombre de vehicles fins a arribar al 16%. “Aquest 2020 l’objectiu s’ha assolit, el sostre de vehicles marcat per al 2020 era de 21.487 vehicles (màxim nombre de vehicles per dia), mentre que el màxim de vehicles autoritzats ha estat de 19.725”, ha declarat el conseller.

Per al 2021 es proposa baixar dels 21.487 vehicles de 2020 a 20.591, el que representa un altre 4%.

El Consell d’Entitats de Formentera es va reunir ahir per presentar i valorar els resultats del projecte formentera.eco, de regulació d’entrada de vehicles a l’illa del 2020. Així mateix es va presentar la proposta de regulació d’entrada de vehicles per l’estiu 2021. El pròxim dilluns es tornarà a reunir el Consell d’Entitats en una segona sessió per recollir les impressions de les associacions i ratificar definitivament la proposta que al final de la sessió ha estat enviada als seus representants, perquè la comparteixin amb els seus associats.

En total es varen connectar a la sessió més d’una trentena de representants d’associacions en la que va ser la primera sessió telemàtica.

“L’experiència dels nostres visitants ha de ser única i Formentera s’ha de diferenciar protegint el patrimoni, les tradicions, la cultura i el nostre entorn, per aconseguir l’equilibri entre turisme i protecció de l’entorn, i aconseguir també que el turisme i la millora econòmica signifiqui una millora de la qualitat de vida de les persones que viuen a Formentera”, va dir la presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, que va afegir que “projectes com formentera.eco són essencials en aquest camí”, segons ha conclòs.

Rafael González va destacar que l’objectiu final del projecte formentera.eco és “aconseguir una illa amb una mobilitat sostenible amb més presència de vianants, bicicletes, transport públic en detriment dels vehicles privats”.

Es varen presengar algunes propostes per seguir avançant en aquest camí cap a la sostenibilitat, com destinar 100.000 euros per mantenir un servei de transport públic equiparable a un any previ a la covid, potenciar l’ús de la bicicleta mitjançant més carrils bici o ajudes a la seva adquisició, o mantenir oberts més canals de comunicació especialment de cara a les persones que arriben a Formentera.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt