Ara llegint
Formentera inaugura un nou centre de Primària per a 450 alumnes i una escoleta per a 74 infants

Formentera inaugura un nou centre de Primària per a 450 alumnes i una escoleta per a 74 infants

El nou centre d’educació infantil i primària i la nova escoleta de Sant Ferran de Formentera han quedat avui oficialment inaugurats. El projecte ha suposat la construcció d’una escola de dues línies amb capacitat per a 450 alumnes i una escoleta per a 74 infants, amb una inversió conjunta de gairebé 7 milions d’euros. 

La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada de la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer i del conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, ha acudit avui a la inauguració del nou centre.

Armengol ha agraït la seva tasca a totes les persones que han fet possible aquesta escola, tant a l’Apima, com a l’equip docent i a tota la comunitat educativa. Armengol ha recordat l’exemple que han donat durant la pandèmia, uns mesos en què «la comunitat educativa s’ha esforçat moltíssim i ha demostrat que l’escola és un espai segur». A més a més, ha agraït la feina del consell insular, que ha permès compatibilitzar en el mateix espai l’escoleta i el CEIP: «cream així un espai educatiu de molta qualitat i connexió entre els alumnes», ha dit la presidenta, qui ha afegit que «una educació de qualitat és element més integrador i el que dona més possibilitats de futur a tota la societat, de forma tant individual com col·lectiva».

El nou centre

La nova escola és un centre de dues línies, amb 6 unitats per a Educació Infantil (3 a 6 anys) i 12 unitats per a Educació Primària (6 a 12 anys) i el pressupost per a la seva construcció, de 5,8 milions d’euros ha anat a càrrec del Govern. Actualment, el CEIP de Sant Ferran compta amb 328 alumnes i 30,5 professors.  Pel que fa a l’escoleta municipal, ha anat a càrrec del Consell Insular de Formentera, amb una inversió d’1,1 milions.

L’edificació ocupa una parcel·la de 11.037 m2 als afores del nucli de Sant Ferran. Es desenvolupa en forma de pinta, amb un cos paral·lel al vial d’accés on s’ubiquen els espais administratius així com el menjador del CEIP i de l’escoleta que poden fer-se servir d’aules matineres per rebre els alumnes així com de sales d’actes vinculades al carrer.

Els espais de Primària es desenvolupen en tres pavellons, el primer dels quals recull els espais comuns: biblioteca, aula informàtica, sala de professors i aula polivalent així com les aules de suport i petit grup; i als altres dos pavellons s’ubiquen les 12 aules tipus. La tipologia del bloc d’aulari de Primària en planta és la de passadís central amb aules a cada costat.

El porxo d’educació infantil i de l’escoleta separa els espais d’esbarjo d’aquests nivells del pati de primària. Aquest porxo fa també d’element de comunicació entre els patis de l’escoleta i d’educació infantil. El gimnàs del CEIP s’ubica al fons d’aquests mòduls.

Aquest nou centre va ser qualificat com a prioritari en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 de la Conselleria. A més, aquesta actuació ha estat seleccionada per part de la Direcció General de Fons Europeus per ser finançada pel fons REACT-UE com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de la COVID-19, dins del marc del Programa Operatiu FEDER 2014-2020 de les Illes Balears. 

A l’acte han assistit també la delegada d’Educació a Eivissa i Formentera, Margalida Ferrer, el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante i representants de l’equip directiu i de l’associació de mares i pares del centre.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt