Ara llegint
Formentera inicia les labors de retirada de posidònia de les platges

Formentera inicia les labors de retirada de posidònia de les platges

Formentera inicia les labors de retirada de posidònia de les platges

Els treballs de retirada de posidònia de les platges de Formentera han començat per cala Saona i, posteriorment, es procedirà a continuar as Ca Marí. Ho ha explicat la consellera de Gestió Ambiental, Verónica Castelló.

Fins al 15 de maig no es podrà començar la retirada de posidònia de la zona de ses Illetes, Cavall d’en Borràs, es Pujols i Llevant ja que “tal com estableix el Pla Rector d’Ús i Gestió (PRUG) del Parc Natural de ses Salines, que prohibeix la retirada de posidònia a zones incloses dins del parc natural fins a aquesta data”, ha recordat Castelló.

Aquests treballs de neteja de platges s’han planificat amb l’empresa Prezero, que és l’adjudicatària de la contracta de residus de Formentera.

Les labors hauran de ser més intensives en la zona sud de l’illa, en l’àrea de Migjorn, ja que arran dels temporals d’aquests mesos d’hivern s’ha acumulat més posidònia que altres anys.

Una vegada retirada la posidònia, es deixarà apilada en les mateixes platges perquè s’assequi. Posteriorment, es posarà a la disposició de la ciutadania perquè pugui utilitzar-la. Els interessats poden dirigir-se a l’àrea de Gestió Ambiental per a realitzar la petició a través d’una instància genèrica a l’OVAC, al telèfon 971 32 12 10 o enviant un correu a mediambient@conselldeformentera.cat. El transport del material és gratuït.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt