Ara llegint
Formentera posa en marxa la campanya per detectar la triquinosi a la carn de les matances domiciliàries

Formentera posa en marxa la campanya per detectar la triquinosi a la carn de les matances domiciliàries

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Rural, ha iniciat la campanya per analitzar la carn provinent de matances domiciliàries de porcs amb l’objectiu de controlar la triquinosi.

La triquinosi és una malaltia parasitària que es pot transmetre als humans a través de carn de porc crua o poc cuinada (també de porcs senglars i de cavalls) o embotits no sotmesos a tractament tèrmic, com ara la sobrassada. Per evitar la triquina s’ha de sotmetre la carn de porc procedent de matances tradicionals a una anàlisi de triquina.

Per fer aquestes anàlisis, entre l’1 de novembre de 2022 i el 30 de març de 2023, les persones interessades es poden posar en contacte amb l’àrea d’Agricultura i Ramaderia situada al Centre Antoni Tur “Gabrielet” en horari de 9 a 14 h, a través del correu electrònic veterinari@conselldeformentera.cat o al telèfon 971 321 087.

Els treballadors del Consell els facilitaran material i instruccions per a la presa de mostres i, després, des del servei veterinari del Consell es farà el diagnòstic de triquinosi dels porcs sacrificats perquè el seu consum domèstic sigui segur. Aquest servei és gratuït.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt