Ara llegint
Formentera prohibeix accedir a Ses Illetes a partir de les 18 hores per evitar algomeracions i festes

Formentera prohibeix accedir a Ses Illetes a partir de les 18 hores per evitar algomeracions i festes

El Consell Insular de Formentera ha acordat avui tancar l’accés a la platja de Ses Illetes a partir demà, cada dia a les 18 hores, per evitar les festes que s’organitzen a les platges i contenir la pandèmia de covid-19 i, al mateix temps, protegir el Parc Natural

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha presidit la reunió de coordinació de seguretat per, entre d’altres actuacions, preparar un dispositiu especial per fer front a la situació que es viu al Parc Natural de Ses Salines de Formentera on en els darrers dies s’han produït festes que han provocat aglomeracions i on no s’han respectat la normativa anticovid vigent.

A la trobada semipresencial, que s’ha celebrat a la sala d’actes del Consell, hi han participat representants de la Guàrdia Civil, Policia Local, del Servei d’Inspecció i de Medi Ambient del Consell, de les àrees d’Emergències i Medi Ambient del Govern balear, i de la Demarcació de Costes del Govern estatal, així com la vicepresidenta i consellera de Comerç, Ana Juan, els consellers d’Interior, Josep Marí, de Medi Ambient i Serveis d’Inspecció, Antonio J. Sanz, i de Mobilitat, Rafael González.

Després de la reunió, Alejandra Ferrer, ha anunciat que en les pròximes hores s’aprovarà un decret de Presidència per decretar a partir de demà mateix, el tancament a l’accés de vehicles des de les 18 hores, per tot els punts d’accés al Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera, a la zona de Ses Illetes. A partir d’aquesta hora, les persones només podran sortir però no entrar, a no ser que tinguin alguna reserva per anar a algun establiment de la zona.

“L’objectiu d’aquesta mesura és prevenir la proliferació de la Covid-19 a l’illa, ja que en els darrers dies s’han produït concentracions de persones, amb o sense ingesta d’alcohol, que no respectaven la normativa anticovid vigent; també hi ha hagut casos de venda ambulant i s’ha danyat el medi ambient d’aquesta zona protegida”, segons es recull al decret.

Cal recordar que ara mateix les platges romanen tancades entre els 00 h i les 6 h i a partir de dissabte, amb el canvi normatiu, estaran tancades a partir de les 22 h.

Alejandra Ferrer ha recordat que a Formentera tenim visitants habitualment respectuosos amb l’entorn i les normes, però aquest any també ha vengut una part de turisme “incívic, que no respecta les mesures de seguretat sanitària, ni tampoc als cossos de seguretat segons ens han traslladat a la reunió des dels mateixos cossos”.

A la trobada, els cossos de seguretat s’han compromès a fer un reforç extraordinari per dur endavant aquest dispositiu especial en què participaran agents de la Policia Local, dels diferents cossos de la Guàrdia Civil (de Formentera, Usecic, Trànsit), i de l’àrea de Mobilitat del Consell. Així mateix, també s’ha avançat que hi haurà reforços puntuals en aquestes setmanes centrals del mes d’agost dels GEAS i del Servei Marítim per tractar la problemàtica de la venta de begudes a la mar i l’arribada de venedors il·legals, les “party boat” i l’arribada a les festes de la platja des de les embarcacions. Aquests efectius comptaran també amb la col·laboració del Servei d’Inspecció i Medi Ambient del Consell.

Per la seva part, des del Govern Balear s’han compromès a acudir a Formentera en els pròxims dies per a fer inspeccions des del Servei d’Emergències als establiments que incompleixen i fer complir la normativa sanitària.

La presidenta també ha explicat que a la trobada “hem parlat també sobre el possible efecte dominó que pot tenir aquesta mesura respecte a altres zones; serem flexibles i si és necessari es traslladaran aquestes mesures a altres indrets”.

Amb aquesta mesura, Alejandra Ferrer ha volgut deixar clar que “no volem que paguin justos per pecadors, sabem que la majoria dels establiments estan complint i volen arribar a final de temporada, així com també la majoria dels residents de l’illa, que han passat un hivern molt dur per poder tenir un bon estiu. Per això, el nostre objectiu no és posar noves limitacions, sinó aturar el comportament dels infractors que ens posen en perill”. En aquest sentit, la presidenta ha agraït la paciència a l’empresariat i als formenterers i formentereres i el seu esforç als cossos i forces de seguretat. “Des del Consell no aturarem amb tots els mitjans de què disposem per poder passar al més segurs possibles aquests 20-25 dies que queden d’agost: tenim clar que seran durs i per això torno a sol·licitar la col·laboració de tots i totes”.

D’altra banda, a la trobada també s’ha parlat sobre altres focus de botellades i aglomeracions que es produeixen a l’illa en el nucli des Pujols i Sant Ferran, especialment a l’hora de tancament de la restauració, perquè els cossos de seguretat es coordinin per evitar-los. “Ara, l’escurçament de l’obertura dels establiments suposarà una pressió afegida als cossos i forces de seguretat”, en paraules de la presidenta, que ha assegurat que continuarà reclamant que les mesures s’adaptin a la realitat de Formentera, “perquè siguin efectives i no contraproduents, perquè si no causen frustració i són injustes per a les persones i empresariat que les estan complint des de l’inici d’aquesta pandèmia”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt