Ara llegint
Formentera, reconeguda com un dels millors llocs del món per observar les estrelles

Formentera, reconeguda com un dels millors llocs del món per observar les estrelles

Formentera, reconeguda com un dels millors llocs del món per observar les estrelles

Formentera ha obtengut la certificació de Destinació Turística Starlight per part de la fundació Starlight, que reuneix els millors llocs del món per veure les estrelles. Aquesta certificació es concedeix per als pròxims quatre anys i després es verificarà si es continuen complint els requisits necessaris per tornar a rebre la certificació.

Amb aquesta acreditació Formentera es defineix com un indret amb condicions idònies per a la contemplació de les estrelles, perquè està protegit de la contaminació lumínica i, per tant, és apte per acollir iniciatives turístiques relacionades amb l’observació del cel com a part essencial de la naturalesa. Així ho ha destacat la vicepresidenta i consellera de Turisme en funcions, Alejandra Ferrer, que espera que aquest reconeixement serveixi per atreure visitants respectuosos amb el medi ambient.

L’illa de Menorca també és actualment una destinació Starlight.

Amb aquesta certificació, el Consell de Formentera s’ha compromès a desenvolupar les potencialitats del turisme de les estrelles com a zona certificada i també millorar en aquells punts que hagin detectat els auditors. Així s’inicia una etapa per seguir desenvolupant el producte turístic denominat astroturisme, impulsar la formació de guies capacitats per conduir grups a la nit i difondre els coneixements astronòmics, entre d’altres.

A través d’aquesta certificació també es fan recomanacions de millora per dur endavant actuacions per abaixar encara més el nivell de contaminació lumínica, així com les hores d’ús, en certs punts de l’illa.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt