Ara llegint
Formentera retira l’antiga reixa del castellum romà de Can Blai per fer-lo més accessible a les visites

Formentera retira l’antiga reixa del castellum romà de Can Blai per fer-lo més accessible a les visites

Formentera retira l'antiga reixa del castellum romà de Can Blai per fer-lo més accessible a les visites

L’àrea de Patrimoni del Consell de Formentera ha retirat les tanques que envoltaven el bé patrimonial del castellum romà de Can Blai per millorar-ne l’accessibilitat i perquè sigui més agradable per als visitants. L’antiga reixa s’ha substituït per pal i corda.

La consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, ha destacat que amb aquesta intervenció “es continua amb la tasca que portam des de l’àrea aquesta legislatura de visibilitzar i posar en valor els nostres béns amb l’objectiu d’apropar i obrir el patrimoni a la gent”. La retirada de tanques també es va fer anteriorment a la capella de sa Tanca Vella i també està en projecte obrir el jaciment de Cap de Barbaria II.

Can Blai són les restes d’una construcció fortificada d’època romana baix-imperial. La datació estimada és entre finals del segle III i principis del IV de la nostra era, i es caracteritza per la planta quadrada amb una torre a cada cantonada. Els resultats de les excavacions realitzades els anys 1979 i 1980 fan pensar que es tracta d’una obra inacabada, possiblement de caràcter privat, destinada al refugi de la població dels voltants. Es va declarar bé d’interès cultural, en la tipologia de jaciment arqueològic, l’any 1994.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt