Ara llegint
La Conselleria de la Mar es compromet amb la protecció de les casetes varador a Eivissa

La Conselleria de la Mar es compromet amb la protecció de les casetes varador a Eivissa

La Conselleria de la Mar es compromet amb la protecció de les casetes varador a Eivissa

El conseller de la Mar i del Cicle de l’Aigua, Juan Manuel Lafuente, ha subratllat el compromís ferm de la conselleria que dirigeix amb la protecció de les casetes varador durant la seva visita a Eivissa. Acompanyat per Carlos Simarro, director general de Costes i Litoral, Lafuente s’ha reunit amb representants de l’Associació en Defensa de les Casetes Varador per dialogar sobre la conservació d’aquest valuós patrimoni cultural.

Durant la trobada, celebrada en el Consell Insular d’Eivissa i que també ha comptat amb la presència de Nacho Andrés, conseller insular del Departament de Gestió Ambiental, Sostenibilitat, Innovació i Transparència, Lafuente ha destacat “la determinació de la Conselleria de la Mar de contribuir a mantenir i millorar aquestes edificacions tradicionals”.

A més, s’ha posat l’accent principalment en la importància de proporcionar un marc jurídic sòlid que asseguri la seva protecció i manteniment, respectant el seu valor cultural i històric i facilitant la seva integració harmoniosa en el paisatge local.

El diàleg mantingut durant la reunió ha emfatitzat la importància d’una col·laboració activa entre les parts, no tan sols per a protegir aquestes estructures de la degradació i l’abandonament, sinó també per a poder realitzar un cens seriós i efectiu. La trobada ha conclòs amb un anomenat a l’acció col·laborativa i la responsabilitat compartida de totes les parts interessades, segons han explicat a la sortida de l’encontre.

Aquesta reunió segueix a la mantinguda el passat 9 d’octubre amb l’Associació Casetes de Vorera de Menorca, i mostra el compromís continuat de la Conselleria amb la salvaguarda d’aquest patrimoni tan representatiu de les Illes Balears.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt