Ara llegint
Sóller estableix mesures per frenar la proliferació de moixos a la via pública

Sóller estableix mesures per frenar la proliferació de moixos a la via pública

Les regidories de Medi Ambient i Sóller Activa de l’Ajuntament de Sóller han iniciat una campanya innovadora destinada a controlar i protegir les colònies de moixos presents al municipi, en resposta a les noves disposicions de la Llei de benestar animal que fa poc ha entrat en vigor.

La iniciativa té com a objectiu fonamental frenar la superpoblació de colònies felines, garantint al mateix temps el benestar tant dels animals com de la ciutadania local. Segons la nova llei, no només es requereix garantir el benestar dels animals avaluant les seves condicions de vida, sinó que també es regula el comportament de la comunitat cap a aquests éssers vius.

Amb l’eliminació de colònies, castigada per la llei, l’Ajuntament de Sóller ha posat en marxa un pla que assegura el control i la cura adequada d’aquestes comunitats de moixos. La proposta es centra en l’esterilització, mitjançant la qual es manté l’equilibri en el nombre d’individus i cada moix és sotmès a revisions veterinàries periòdiques. La col·laboració de voluntaris és fonamental per dur a terme aquestes accions, assegurant també que els animals no manquin de menjar ni aigua.

Aquesta estratègia no només busca el benestar dels moixos, sinó que també minimitza els riscos de malalties i millora la coexistència entre aquests animals i els habitants de Sóller. Malgrat això, a causa de la gran proliferació de les colònies en els darrers anys, l’Ajuntament ha fet un crida a la ciutadania perquè es converteixi en part activa d’aquest esforç, actuant com a voluntaris responsables de zones específiques.

Amb l’objectiu de coordinar aquest voluntariat de manera eficient, les regidories han establert un pla de gestió i coordinació. Les persones interessades en formar part d’aquesta iniciativa seran inscrites a l’Ajuntament i rebran formació per aplicar el protocol C.E.R (Captura, Esterilització i Retorn) de manera segura i eficaç.

El regidor de Medi Ambient va destacar recentment: “Som conscients que les zones habilitades per a les colònies no estan en les millors condicions. Necessiten atenció diària i control per assegurar que el nombre de gats registrats coincideixi amb la realitat. Demanem la col·laboració ciutadana a través de voluntaris per dur a terme aquesta valuosa tasca. Per reconèixer el seu treball, estem creant carnets personalitzats que identifiquin els responsables de les colònies.”

Amb aquesta campanya, Sóller es converteix en un referent en la protecció i gestió responsable de colònies felines, fent un pas important cap a una convivència harmònica entre els animals i els habitants del municipi.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt