Ara llegint
La superfície cremada durant 2022 és de 5’18 hectàrees, molt per sota de la mitja

La superfície cremada durant 2022 és de 5’18 hectàrees, molt per sota de la mitja

L’Institut Balear de la Natura (IBANAT) ha informat que d’ençà del dia 1 de gener de 2022 s’han registrat a les Illes Balears un total de 22 incendis forestals que han cremat una superfície de 5’18 hectàrees.

Catorze dels incendis s’han registrat a l’illa de Mallorca, i molt especialment a la zona de la Serra de Tramuntana, mentre que a Eivissa se n’han produït 6 i a Menorca 2. Tot i això l’àrea perjudicada per als incendis és molt baixa tant a Menorca com a Eivissa, amb només 0’05 hectàrees i 0’24 hectàrees, respectivament, mentre que a Mallorca li correspon el 64% dels incendis, però el 95% de la superfície total afectada.

Fins ara, l’incendi més greu ha estat el de Ca Na Bassera, a Alcúdia, que es va produir dia 23 de febrer i que va cremar 2,5 hectàrees.

El nombre de sinistres registrat fins ara es manté lleugerament per davall la mitjana dels darrers quaranta anys, però el nombre d’hectàrees afectades es manté molt per sota dels registres que eren habituals fa només uns anys.

Ara fa quinze dies va quedar activada la campanya d’alt risc d’incendis forestals a les Illes Balears, un temps en el qual s’extremen les precaucions per evitar que el foc pugui fer malbé els espais naturals. Per això, del dia 1 de maig al 15 d’octubre, no es permeten les cremes en terrenys forestals, ni tampoc a menys de 50 metres d’una zona arbrada, i en la franja que fa dels 50 als 500 metres cal sol·licitar una autorització administrativa.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt