Ara llegint
L’IMEDEA redactarà un estudi ambiental sobre la badia de Portmany

L’IMEDEA redactarà un estudi ambiental sobre la badia de Portmany

L’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental (Abaqua), depenent de la Conselleria de la Mar i del Cicle de l’Aigua, ha encarregat un estudi ambiental per a la badia de Portmany. Aquesta iniciativa, formalitzada el passat 10 de gener, ha estat assignada a la Fundació Universitat Empresa de les illes Balears (FUEIB) per a la seva execució per l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA) de la Universitat de les Illes Balears. Aquest esforç reflecteix un compromís inequívoc amb el medi ambient i, específicament, amb la sostenibilitat del cicle de l’aigua.

Amb un pressupost de 72.570 euros i un termini d’execució d’un any, el projecte inclou una revisió bibliogràfica exhaustiva per a recopilar dades existents sobre l’entorn natural de la badia, la creació i validació d’una base de dades, la recollida de mostres de camp que abastaran temperatura, nutrients, salinitat entre altres factors crítics, seguit d’una detallada anàlisi de dades.

Aquest procés culminarà amb la presentació d’un informe final que contindrà les conclusions de l’estudi juntament amb recomanacions per a optimitzar la gestió de les aigües i la salut ambiental de la zona.

Aquests treballs, encarregats en coordinació amb els ajuntaments de Sant Josep de sa Talaia i Sant Antoni de Portmany, amb els quals ja ha contactat IMEDEA i els qui s’han posat a disposició per a aportar tota la informació i col·laboració possible, donen compliment a l’acord tancat durant la primera Taula de l’Aigua de la Badia Portmany celebrada el 15 de desembre de 2022.

Amb aquest encàrrec, els ajuntaments de Sant Josep, Sant Antoni i la Conselleria de la Mar i del Cicle de l’Aigua materialitzen i pretenen mostrar el seu compromís amb el medi ambient i, especialment, amb el cicle de l’aigua, donant compliment als compromisos adquirits anteriorment amb diferents associacions i organismes d’aquest àmbit, segons han detallat des del Govern Balear.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt