Ara llegint
Més atenció a les persones que viuen al camp de Formentera

Més atenció a les persones que viuen al camp de Formentera

El  mes de març començarà un nou servei d’atenció als col·lectius més vulnerables, majors, persones dependents o dones víctimes de violència de gènere, que viuen fora dels nuclis urbans de l’illa en cases disseminades. El Grup ROCA de la Guàrdia Civil serà el encarregat de fer visites periòdiques a les persones que així ho sol·liciten i prèviament hagin donat el seu consentiment a través dels serveis socials del Consell.

Aquesta col·laboració es va tractar en una reunió mantinguda aquesta setmana a Formentera que va comptar amb la participació de la vicepresidenta i consellera de Majors, Ana Juan; el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez; el conseller d’Interior, Josep Marí; el capità de la Guàrdia Civil Francisco Javier López Sacido i el tinent Andrés García Valle.

El conseller Rafael Ramírez ha assenyalat que aquest servei de la Guàrdia Civil es complementa amb l’atenció telefònica que es fa des del Consell als majors de 65 anys de Formentera “i els donarà major seguretat. Des de l’àrea de Benestar Social es facilita a la Guàrdia Civil un cens de persones vulnerables, i des de la conselleria d’Interior es proporcionarà la geolocalització dels domicilis d’aquestes persones per poder portar a terme aquest servei”, ha comentat el conseller Ramírez, que s’ha mostrat “molt agraït a la Guàrdia Civil per aquesta col·laboració, que a més aproparà una mica més l’administració al ciutadà”.

Per la seva part, al finalitzar la reunió, el capità de la Guàrdia Civil va manifestar el seu agraïment “per la magnífica col·laboració permanent existent entre aquest Consell Insular i el post de la Guàrdia Civil de Formentera”.

Consells de seguretat i atenció a les persones

Aquestes visites dels agents de la Guàrdia Civil es realitzaran de manera assídua des del mes de març, durant una setmana al mes que romandran a Formentera. A més de comprovar el seu estat, els agents aprofitaran per donar-les diferents consells de seguretat i presentar-los eines com ara l’aplicació telefònica AlertCops, un servei del Ministeri d’Interior, creat per avisar de qualsevol emergència de manera ràpida i senzilla. L’equip ROCA és un grup específic de la Guàrdia Civil que té com a objectiu incrementar la seguretat a les zones rurals.

Al llarg del mes de febrer, les treballadores familiars del Consell, que habitualment atenen les persones majors via telefònica, els informaran d’aquest nou servei per demanar-los el seu consentiment per rebre les visites dels agents de la Guàrdia Civil.

El servei d’atenció telefònica que ofereix el Consell es va iniciar el passat mes de març arran de la situació de confinament, es va reprendre el mes de desembre i fa seguiment de les persones majors de 65 anys de l’illa que no són usuaris habituals dels serveis socials. #Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt