Ara llegint
Sant Antoni comença avui un cribratge per detectar assimptomàtics

Sant Antoni comença avui un cribratge per detectar assimptomàtics

El Poliesportiu de Ses Païsses de Sant Antoni de Portmany acull des d’avui un cribratge massiu amb tests d’antígens que durarà fins al proper dimarts dia 26 de gener. La Conselleria de Salut del Govern Balear, en coordinació amb l’Ajuntament de Sant Antoni i el Consell d’Eivissa, han acordat realitzar el cribratge en un moment de situació crítica a l’illa per tal de detectar casos assimptomàtics i prevenir així la propagació de la Covid-19.

La campanya va adreçada a residents majors de 16 anys, sense cita prèvia, tenint prioritat les persones majors o amb mobilitat reduïda. Totes les persones que participin hauran de presentar el DNI.

El cribratge es durà a terme per zones amb diferents dies assignats. Avui dissabte 23 es començarà a realitzar els tests d’antígens als residents del nucli urbà de Sant Antoni; el diumenge 24 inclou S’Arenal, Es Pouet, Es Molí, Sa Serra, Ses Païsses, Can Bonet, Can Pujolet i Benimussa; el dilluns 25, la banda est del carrer Ramón y Cajal, la banda nord del carrer Johann Sebastian Bach, Can Tomàs, Sa Vorera, S’Olivera, Es Pla, Cala Gració, Cas Ramons, Can Germà, Cala Salada, Santa Agnès, Sant Mateu, Buscastell, Forada i Sant Rafel, i el dimarts 26 podran acudir de manera lliure la resta de ciutadans que no hagin pogut assistir els dies anteriors.

L’horari serà de 10.00 a 18.00 hores el dia 23 i de 09.00 a 18.00 hores els dies 24, 25 i 26 de gener. Totes les proves es realitzaran al Poliesportiu de ses Païsses, situat al carrer Cirerers.

Salut situarà vuit llocs per prendre mostres de manera simultània i destinarà 40 professionals entre infermers, tècnics de laboratori, tècnics en cures d’infermeria i personal de logística.

Des de l’Ajuntament de Sant Antoni han condicionat les instal·lacions per a poder realitzar el major nombre de proves i han realitzat una crida a tota la població perquè participin en el garbellat massiu per a detectar els casos positius de Covid-19 i reduir l’índex de contagis.

Zona 1 – Dissabte 23 de gener de 10h a 18h.
Nucli urbà de Sant Antoni de Portmany.

Zona 2 – Diumenge 24 de gener de 9h a 18h.
S’Arenal, Es Pouet, Es Molí, Sa Serra, Ses Païsses, Can Bonet, Can Pujolet i Benimussa.

Zona 3 – Dilluns 25 de gener de 9h a 18h.
Banda est del carrer Ramón y Cajal, banda nord del carrer Johann Sebastian Bach, Can Tomàs, Sa Vorera, S’Olivera, Es Pla, Cala Gració, Cas Ramons, Can Germà, Cala Salada, Santa Agnès, Sant Mateu, Buscastell, Forada i Sant Rafel.

Obert a totes les zones – Dimarts 26 de gener de 9h a 18h.

L’Ajuntament de Sant Antoni posarà a la disposició dels ciutadans autobusos gratuïts perquè puguin acudir al cribratge. D’aquesta manera, els residents podran desplaçar-se des de les seves zones de residència al Poliesportiu de ses Païsses (carrer Cirerers), on es realitzaran els tests d’antígens amb l’objectiu de detectar casos de Covid-19 per a prevenir la propagació del virus.

El dissabte 23 i el dimarts 26 hi haurà un bus que connectarà l’estació d’autobusos de Sant Antoni amb ses Païsses amb una freqüència de 30 minuts amb un horari de 9.30 a 18.30 hores.

El diumenge 24, l’autobús realitzarà el trajecte Sa Serra (Carrer de sa Cadernera), Can Pujolet (parada bus de línia regular de Can Tomàs) i ses Païsses, amb un horari de 8.30 a 18.30 hores.

El dilluns 25 hi haurà un autobús que realitzarà el recorregut Sant Mateu – Santa Agnès – Buscastell – ses Païsses, amb parada en les seves respectives esglésies cada hora i mitja; i un altre autobús que connectarà Can Llaudis (parada de bus de la línia regular), Sant Rafel (parada bus de línia regular), Can Tomàs (parada bus de línia regular) i ses Païsses, cada hora. L’horari de totes dos línies serà de 8.30 a 18.30 hores.

Taxistes solidaris

D’altra banda, el gremi de taxistes de Sant Antoni ofereix també, de manera gratuïta, el servei de taxi a les persones majors o amb problemes de mobilitat perquè puguin desplaçar-se fins al poliesportiu de ses Païsses i participar en el cribratge massiu.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt