Ara llegint
Sant Antoni proposa una sanció de 258.000 euros a un agroturisme per diverses infraccions

Sant Antoni proposa una sanció de 258.000 euros a un agroturisme per diverses infraccions

L’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany ha iniciat el procediment sancionador a un agroturisme que, a més, funcionava presumptament de forma il·legal com restaurant a la carretera de Forada a Sant Mateu, proposant una sanció que ascendeix a 258.000 euros per diverses infraccions administratives en matèria d’activitats.

L’Ajuntament va inspeccionar l’establiment l’octubre de 2020, conjuntament amb la Inspectora de Sanitat de la conselleria de Salut de Govern Balear i amb l’Inspector de la Direcció General d’Emergències, i va ordenar la suspensió cautelar de la seva activitat per no disposar del títol habilitant per exercir-la, així com per presentar nombroses deficiències i infraccions pel que fa a l’acompliment de les mesures de seguretat, així com sanitàries.

El consistori ha proposat una sanció de 225.000 euros per una infracció molt greu en exercir l’activitat permanent major sense disposar del títol habilitant atenent al règim jurídic d’instal·lació, accés i exercici d’activitats a les Illes Balears. La sanció porta aparellada una agreujant d’obstaculització de les tasques inspectores, ja que s’havien intentat diverses inspeccions policials amb anterioritat a octubre de 2020 sense que es permetés l’entrada a la Policia Local en totes elles.

L’establiment també va ser denunciat per no disposar de l’assegurança d’activitat, una infracció qualificada com a greu i per a la qual s’ha proposat una sanció de 16.500 euros. Així mateix, pel que fa a la denúncia per la falta de neteja i mal estat de les instal·lacions, l’Ajuntament ha proposat una altra sanció de 16.500 euros.

D’altra banda, s’ha acordat l’adopció de la mesura provisional de clausura temporal i precinte de l’activitat de restaurant que es duu a terme a l’establiment durant tota la tramitació de el present procediment fins a la seva resolució definitiva.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt