Ara llegint
Sant Antoni redactarà un Pla local d’emergències per fer front als incendis forestals

Sant Antoni redactarà un Pla local d’emergències per fer front als incendis forestals

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany ha contractat la redacció d’un Pla local d’emergències davant d’incendis forestals del terme municipal de Sant Antoni, que té com a objectiu establir una resposta organitzada i eficaç dels recursos municipals per fer un treball de prevenció davant potencials incendis forestals.

La redacció d’aquest pla es du a terme com a continuació de la política de prevenció d’incendis iniciada per l’actual equip de govern i després de les tasques realitzades a la zona de sa Talaia.

Els plans d’actuació d’àmbit local es redacten seguint el que estableix el Pla territorial de les Illes Balears (PLATERBAL). La regidora de Medi Ambient, Neus Mateu, ha explicat que «els incendis esdevinguts els darrers anys a llocs com sa Talaia, han posat de manifest la vulnerabilitat del nostre municipi i la necessitat de la redacció del Pla local d’emergències per incendi forestal, tant per compliment de la normativa com per l’alt risc al qual s’està exposat per la manca d’una prevenció adequada».

El pla proposa cobrir el que estableix la normativa i desenvolupar accions de prevenció en el municipi a partir de la identificació i l’estudi de possibles escenaris d’incendi forestal. Els escenaris estaran basats en el coneixement profund de la geografia i els factors que inicien i propaguen els incendis forestals, així com els riscos sobre els elements vulnerables identificats en el municipi. Aquests inclouran les zones poblades, les instal·lacions crítiques, les activitats econòmiques o les infraestructures. D’aquesta manera, el pla incorpora una planificació d’accions preventives, així com un pla d’implementació i manteniment.

Pel que fa a l’elaboració proposada, abasten vuit fases que inclouen la recopilació i la unificació de la informació (fase 1), el treball de camp (fase 2), l’elaboració o la revisió de la cartografia necessària (fase 3), l’anàlisi dels escenaris (fase 4), la identificació de riscos, la zonificació i la priorització (fase 5), l’elaboració del pla d’estratègia preventiva (fase 6), l’elaboració de la memòria (fase 7) i la revisió i la presentació dels resultats (fase 8).

Durant el proper quadrimestre, es faran reunions periòdiques entre el Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Antoni, Protecció Civil, la Policia Local, personal de la Conselleria de Medi Ambient i l’IBANAT. La previsió és que el Pla d’Emergències Municipal estigui llest per a aquest estiu.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt