Ara llegint
Sant Josep estrena l’esperat Auditori del Caló de s’Oli, que augmenta el potencial del municipi per celebrar activitats culturals

Sant Josep estrena l’esperat Auditori del Caló de s’Oli, que augmenta el potencial del municipi per celebrar activitats culturals

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha celebrat un programa especial en motiu de la inauguració de l’Auditori Caló de s’Oli, «un nou espai cultural molt esperat per a cobrir una zona del municipi necessitada d’aquesta mena d’equipaments», com ha explicat el batle, Ángel Luis Guerrero.

«Volíem mostrar a la ciutadania l’excepcional acústica que té l’auditori i el seu potencial per acollir espectacles de tota mena, així que hem convidat una formació simfònica que ens ho farà experimentar amb un repertori variat i molt divertit per a tothom», ha explicat Cristina Ribas, regidora de Cultura.

La formació llevantina, sota la direcció de Juan F. Ballesteros, va interpretar peces de Ruperto Chapí, Andrew Lloyd-Webber i Leonard Bernstein, entre altres, per acabar amb ‘Roqueta sa meua roca’, l’himne oficiós de l’illa obra de Joan Gamisana. Ballesteros, que dirigeix la formació de 40 músics i que va interpretar un repertori de «temes clàssics i algun eivissenc» ha destacat la «boníssima acústica» que té la sala.

El moment del descobriment de la placa que testimonia la inauguració del recinte.

Després del concert, la celebració es va traslladr al gran vestíbul de l’auditori, on es va organitzar una mostra antològica de l’escultor Antonio Hormigo. ‘La veritat de la fusta’ consisteix en diverses peces de gran format, repassant la seva trajectòria de l’artista, que vivia ben a prop de la ubicació del nou espai cultural i es va inspirar molt en els paisatges que l’envoltaven. És la primera vegada que s’organitza una mostra com aquesta d’Hormigo, precisament per les dimensions de les seves creacions.

«Per a nosaltres és un orgull poder acollir el treball d’un creador tan vinculat al municipi i a aquest entorn de Cala de Bou i Port des Torrent. Un gran amic per a molts dels seus vesins i amb molt a dir amb la seva obra, que transmitia un amor a la natura i al descobriment de l’art en els seus elements més humils que és plenament contemporani. Ell és l’exemple del que volem portar a aquesta sala», ha dit la regidora de Cultura.

La vetllada es va tancar amb un còctel a la plaça, l’escenari exterior del nou espai, amb capacitat per a 300 persones assegures i moltes més de peus.

«El recinte té moltíssimes possibilitats, com volem que comencin a descobrir els vesins, que són els que s’han de fer seu aquest espai», ha explicat l’alcalde, que ha recordat que el projecte de construir un auditori a Cala de Bou i Port des Torrent va arrancar fa vuit anys i ha patit nombroses dificultats fins a esdevenir una realitat. «Després d’anys aturat per la renúncia de la primera constructora, vàrem agafar el relleu el 2018 amb el compromís de completar una inversió molt necessària per aquesta zona, mancada d’infraestructures». Finalment la inversió que s’ha fet puja als 3,8 milions d’euros, als que s’han d’afegir els 150.000 euros que ha costat l’equipament de projecció i só.

Cristina Ribas també ha avançat que aquesta inauguració és el tret de sortida d’un ampli programa d’activitats el proper mes. L’Auditori serà l’escenar d’algunes de les celebracions previstes en el marc de les festes patronals de Cala de Bou i Port des Torrent que se celebren aquests dies, com la tradicional missa rociera que es farà el matí del proper 12 d’octubre, o el primer Soul Food Fest, que tendrà lloc a continuació, amb tot un dia per gaudir de la música i la gastronomia nord-americana. «Chino Swingslide, César Crespo i Uncle Sal seran els encarregats de la part artística mentre que Héctor Martínez es farà càrrec dels fogons per preparar un gumbo, un plat típic de Nova Orleans, als assistents».

El programa té unes altres cites importants al llarg del mes, com el diumenge 17 d’octubre, quan actua el pianista i compositor Joachim Kühn, o el dissabte 23, en que l’auditori rebrà la seva primera gran producció teatral: ‘Mar de Fons’, a càrrec d’Iguana Teatre i que és un ambiciós relat del desembarcament de les tropes democràtiques a la Mallorca del 1936 i les seqüeles que va deixar a l’illa la seva fugida. La resta del programa es donarà a conèixer als propers dies.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, juntament amb altres autoritats, va assistir a la inauguració de l’auditori Caló de s’Oli de Sant Josep de sa Talaia.

Durant la inauguració, la presidenta va agrair a l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia la inversió, ja que és a una zona que ha crescut en els darrers anys molt en població però no en infraestructures: «Només els pobles que inverteixen en cultura i educació tenen el futur garantit», ha afirmat Armengol, perquè «la cultura és allò que ens permet ser més rics individualment i col·lectiva i ens fa ser més forts com a societat».

L’auditori Caló de s’Oli acull actes culturals des del passat mes de juliol, com el Festival Badia de Portmany. Les instal·lacions inclouen un amfiteatre a cel obert amb capacitat per a 300 persones i un auditori convencional amb capacitat per a 222 persones més, que fins aquest cap de setmana no havia estat obert al públic. Està equipat perquè s’hi programin obres de teatre i dansa, projeccions, presentacions, conferències o concerts i ha tengut un pressupost de 3,8 milions d’euros.

Aquesta nova infraestructura vol ser un espai de referència per a tot el municipi, especialment per a les zones de Cala de Bou i Port des Torrent, i funcionarà com una àrea de transició entre les zones més poblades i el litoral de la badia.

A més de la presidenta, a l’acte també hi han assistit el president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí; el batle de Sant Josep de sa Talaia, Ángel Luis Guerrero; el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, i el batle d’Eivissa, Rafel Ruiz, entre altres autoritats.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt