Ara llegint
Un any de vida del Mercat de sa Cooperativa de Sant Antoni, implantat per donar sortida als excedents

Un any de vida del Mercat de sa Cooperativa de Sant Antoni, implantat per donar sortida als excedents

El Mercat de sa Cooperativa de Sant Antoni de Portmany ha acomplert avui el seu primer any en funcionament amb una jornada especial que ha comptat amb degustacions i l’actuació de l’Associació de ses Pageses Emprenyades.

El primer tinent d’alcalde i regidor de Comerç, Joan Torres, ha recordat que la seva posada en marxa es va accelerar l’any passat per donar sortida als excedents de producció que hi va haver per la baixa demanda generada pel Covid-19. “El mercat va començar per donar sortida als excedents dels productors locals ia dia d’avui podem dir que està ja consolidat, que és un referent a l’illa i que, vist l’èxit, tindrà continuïtat”, ha assegurat Torres, que ha explicat que el mercat compta amb dotze llocs de productors locals, cinc d’ells amb certificat de producció ecològica.

El gerent de la Cooperativa Agrícola de Sant Antoni, Juan Antonio Prats, ha destacat la bona acollida que ha tingut el mercat tant entre els residents com a visitants. “Quan acabi la pandèmia, esperem ampliar el nombre de llocs, ja que tenim demanda i l’espai ho permet”, ha assenyalat.

Per la seva banda, el regidor d’Agricultura i Pesca, Miguel Ángel Costa, ha recordat que el Mercat de sa Cooperativa “és una oportunitat per a la gent de camp i per potenciar i posar en valor els nostres productes”. “Des de l’Ajuntament sempre donem suport a aquest tipus d’iniciatives que contribueixen a impulsar el sector primari i que, en aquest cas, ajuden els productors locals a comercialitzar els seus productes de forma directa”.

El Consell d’Eivissa, a través del Grup Leader d’Acció Local, ha comptat amb un lloc per promocionar les varietats tradicionals de la temporada estival, com el meló eriçó, la pebrera blanca, la ceba Vermella o la tomata de penjar. També han ofert una degustació de amanida pagesa, elaborada amb els ingredients originals (pebrot blanc, ceba vermella i patata Desirée), mentre que l’Ajuntament de Sant Antoni ha ofert gaspatxo elaborat amb productes locals.

La jornada ha comptat amb l’actuació de N’Antonia, na Pepa i na Margalida de l’Associació de Pageses Emprenyades (APE), que han animat el mercat intentant vendre els seus productes fent ús del seu humor característic.

El Mercat de sa Cooperativa, organitzat per l’Ajuntament de Sant Antoni i la Cooperativa Agrícola, és un punt de venda directe de producte agrícola i de quilòmetre zero, així com de productes elaborats o transformats a Eivissa, que se celebra tots els divendres de 9 a 14 hores, a l’esplanada situada al costat de la Cooperativa Agrícola de Sant Antoni.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt