Ara llegint
Un taller del SOIB recupera el safareig gros de Can Marroig de Formentera, que servirà per regar les figueres

Un taller del SOIB recupera el safareig gros de Can Marroig de Formentera, que servirà per regar les figueres

Els alumnes treballadors del taller SOIB30 Formació i Ocupació Can Marroig, gestionat per l’IBANAT amb el finançament del fons del SOIB mitjançant Conferència Sectorial, ha finalitzat el curs després de nou mesos que han qualificat de molt profitosos.

Les darreres setmanes les han dedicat a la rehabilitació del safareig gros de la finca pública Can Marroig que, amb una superfície de 15 per 15 metres, és un dels més grans de Formentera.

Aquest safareig es va construir a principis del segle passat per poder emmagatzemar aigua que serviria per irrigar els camps de la finca. El molí aiguader que hi havia al costat, actualment en ruïnes, bombejava l’aigua del subsòl gràcies a la força del vent i omplia el safareig.

Ara gràcies a la feina del taller de Can Marroig recuperam el patrimoni etnològic de la finca a la vegada que se li torna a donar el seu ús original.

Per dur-ho a terme s’han utilitzat materials tradicionals com el morter de calç o l’almànguena, una mescla natural d’alúmina i terra amb òxid vermell de ferro que a les Pitiüses s’ha utilitzat històricament com a impermeabilitzant.

Ara el safareig, segons han informat des d’IBANAT, es tornarà a omplir amb aigua que servirà per regar les 675 figueres que es varen plantar el passat febrer i que en uns pocs anys començaran a donar els seus fruits.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt