Ara llegint
Una passarel·la sobre el cinturó de ronda tornarà unir el Puig d’en Valls i Eivissa

Una passarel·la sobre el cinturó de ronda tornarà unir el Puig d’en Valls i Eivissa

El nucli de Puig d’en Valls i Eivissa tornaran a estar més units gràcies a la construcció d’una passarel·la per a vianants i ciclistes sobre el cinturó de ronda que costarà prop de 900.000 euros i que ja es troba en obres.

El conseller del Departament de Gestió del Territori, Infraestructures Viàries, Ordenació Turística i Lluita contra l’Intrusisme, Mariano Juan Colomar, és qui ha presentat avui els treballs que ja s’han iniciat per construir una passarel·la per a vianants i ciclistes que unirà les poblacions de Puig d’en Valls i Eivissa.

Segons ha explicat Juan es tracta d’una obra “molt esperada” per vesins de la zona que reclamaven aquesta connexió entre aquests dos nuclis urbans i que recupera l’antic camí de Quatre Cantons que va quedar en desús per mor del cinturó de ronda de l’EI-20 que va rompre la unió física entre Vila i Puig d’en Valls.

Amb aquesta obra es pretén també acabar amb l’ús que, de manera irregular, fan vianants travessant un pas soterrani, per on circula aigua, i que algun accident ha provocat. “Volem que els vesins de Vila i de Puig d’en Valls puguin transitar amb total seguretat i aquesta passarel·la els dóna un pas segur i ràpid a la ciutat”, ha assenyalat.

Juan ha recordat que aquest projecte es va iniciar en 2016, “però quan vàrem arribar al Consell d’Eivissa en juliol de 2019 ens trobàrem que estava paralitzat. El que vàrem fer és accelerar els tràmits, solucionant una al·legació que s’havia presentat i posant-lo en marxa de manera prioritària per donar resposta a aquesta petició veïnal”.

El conseller d’Infraestructures Viàries ha remarcat que aquesta, i altres obres previstes, reflecteixen els esforços que està fent l’equip de Govern del Consell d’Eivissa per recuperar vies i camins per a vianants que l’avanç dels cotxes varen deixar en desús. Camins que unien zones urbanes i que ara, juntament amb el projecte d’una xarxa de més de 30 quilòmetres de carrils-bici a tota l’illa, ‘suposaran una recuperació d’una mobilitat més sostenible, deixant de banda el cotxe i posant en valor la mobilitat per a ciclistes i vianants”.

La passarel·la, que té accés en Puig d’en Valls pel carrer Mar Mediterrani, junt a la zona comercial de Puig d’en Valls, i a Vila al carrer d’Alcalde Bartomeu Rosselló Sala, tindrà uns sis metres d’alçada al tram de la carretera, i una longitud de 53 metres. Les obres hi han estat adjudicades a Hermanos Parrot i Talleres Milan per un import de 889.763 euros i tenen un termini d’execució de 6 mesos.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt