Ara llegint
Baixa un 12% el nombre d’intervencions dels Bombers de Mallorca i millora el temps de resposta

Baixa un 12% el nombre d’intervencions dels Bombers de Mallorca i millora el temps de resposta

Els Bombers de Mallorca han aconseguit durant el darrer any reduir en més de mig minut el temps mitjà d’arribada als incendis, des de la sortida del parc, respecte al 2019, un temps de resposta que es va establir en 12 minuts i 55 segons. Arribar al sinistre el més aviat possible és essencial per facilitar les tasques d’extinció i reduir els possibles danys ocasionats.

L’any 2020 va ser un any marcat per la covid-19. Durant els primers mesos de l’any hi va haver una davallada molt significativa del nombre d’intervencions, a causa del confinament. D’altra banda, a finals d’any es va produir un augment considerable dels serveis, sobretot pel que fa a les intervencions en rescats de muntanya. Per intentar reduir aquest tipus d’incidents, el Consell de Mallorca i els Bombers de Mallorca varen iniciar una campanya a les xarxes socials amb consells i recomanacions a l’hora de sortir d’excursió. 

En total, l’any passat el cos de Bombers va actuar en 5.038 sinistres, un 12,44 % menys que el 2019 (716 casos menys). Les actuacions es van repartir en 1.885 incendis, 986 rescats, 1.528 assistències tècniques i 639 accions de prevenció.

Un resum de la memòria presentada avui.

El conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, juntament amb el director insular d’Emergències, Xisco López, i el cap de Servei dels Bombers de Mallorca, Pedro Ladaria, han presentat avui dematí la Memòria d’actuació dels Bombers de Mallorca de 2020.

El conseller ha volgut destacar la «situació difícil que vàrem viure l’any passat i que encara vivim, i l’esforç del cos dels Bombers de Mallorca per adaptar-se a les circumstàncies, amb el desenvolupament de protocols i procediments operatius, i la creació de plans de contingència per fer front a la covid-19, per seguir oferint el millor servei per atendre qualsevol emergència».

La plantilla dels Bombers de Mallorca es va ampliar l’any passat. Al 2020 es varen contractar setze bombers nous, amb un increment real del personal operatiu de set bombers. D’aquesta manera, la ràtio de bombers per habitants ha tornat a millorar i ara és d’un bomber per cada 1.943 ciutadans. També s’han produït diferents processos de promoció interna, en els quals vuit bombers han ascendit al rang de caporal, i s’ha reforçat la plantilla del Grup de Rescat de Muntanya amb nou membres, passant a ser quaranta efectius.

Per al Consell de Mallorca reforçar el cos dels Bombers de Mallorca és un objectiu d’aquesta legislatura. Des que es va iniciar, s’hi han incorporat 36 efectius nous i la plantilla ha incrementat en denou membres nous.

El cos també ha ampliat i renovat part de la flota, amb un increment global de set vehicles. S’han incorporat vuit unitats mòbils de comandament i, ara, els Bombers de Mallorca disposen d’un vehicle amb funcions de centre de comandament avançat. Es tracta d’una unitat pensada per a dispositius de gran envergadura i que obliguen a situar un punt de control al lloc dels fets.

Projectes per a 2021

El Departament d’Hisenda i Funció Pública té en marxa projectes diversos d’infraestructures per als Bombers de Mallorca. Un d’aquests és la nova prefectura, que estarà situada en el polígon de Marratxí i s’espera que enguany se’n comenci a redactar el projecte. D’altra banda, es continua fent feina en el projecte del parc de Santanyí i en el pla de reformes integrals dels parcs principals.

El capítol d’inversions dels Bombers de Mallorca per a 2021 té un pressupost de 2,3 milions d’euros. Durant el curs es preveu l’adquisició d’un programa informàtic de gestió integral del servei de bombers i la continuïtat del pla de renovació de la flota, amb la incorporació de dues bombes urbanes lleugeres, dues bombes forestals lleugeres i tres furgons d’útils diversos. També es transformaran dos vehicles existents en un furgó d’utillatge divers per a incidents químics i en un furgó d’utillatge divers per a estructures col·lapsades, i es modificaran dos vehicles de transport mixt lleuger per convertir-los en furgons d’equips de respiració.

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt