Ara llegint
Dos educadors informaran a Felanitx de la normativa sobre la recollida de fems

Dos educadors informaran a Felanitx de la normativa sobre la recollida de fems

L’Ajuntament de Felanitx comptarà a partir de demà dimecres amb dos educadors que informaran la ciutadania de l’obligatorietat d’abocar els residus voluminosos al Parc Verd i la prohibició de deixar-los en la via pública. A més aquestes dues persones s’encarregaran de recordar als ciutadans quin és l’horari que s’ha de treure el fems.

A través de l’àrea de medi ambient i amb una subvenció del Pla d’Accions per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) durant dues setmanes els matins i horabaixes els informadors donaran detall de que és correcte i què no. Els mateixos educadors facilitaran fulletons informatius, es col·locaran cartell i es farà difusió de la campanya a les xarxes i mitjans.

El batle de Felanitx, Jaume Monserrat ha indicat “davant els greus problemes que s’han intensificat a l’estiu hem decidit posar en marxa aquesta campanya de conscienciació per tota la ciutadania, perquè els que viuen al municipi en prenguin consciència com els que ens visiten sabin que no poden fer el que volen amb els residus i fems”

La regidora de medi ambient Catalina Soler ha dit que “darrerament quan arriba el cap de setmana, la gent treu tot el que li fa nosa a casa seva. Alguns ciutadans no són conscients que la seva mala pràctica du un cost. No queda més remei que primer fer campanyes de conscienciació a veure si es millora i si no sancionar”.

L’Ajuntament aposta per aquesta campanya ‘No abandonis els trastos i voluminosos’ en lloc d’esperar al nou plec de condicions que era la intenció per la recollida porta a porta. Amb això no es vol dir que en el seu moment se’n faci una de nova, segons han explicat des de l’Ajuntament.

Aquestes persones contractades faran feina de 9 a 13h i de 15h a 17h i es passejaran pel nucli urbà de Felanitx, s’Horta, Cas Concos i Portocolom per donar informació a la gent de com i quan s’ha de treure el fems. Si algú no fa cas de les recomanacions, es traslladarà als guardes rurals i la policia tramitarà la denúncia amb sancions econòmiques de 350 euros per amunt. La campanya i contractació de personal té un cost de 6.000 euros.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt