Ara llegint
El comerç local repartirà 25.000 lots de productes mallorquins per atraure més clients

El comerç local repartirà 25.000 lots de productes mallorquins per atraure més clients

Amb la iniciativa «Compra al petit comerç de Mallorca», el Consell de Mallorca finançarà amb gairebé 2 milions d’euros 660 comerços de l’illa perquè comprin lots de producte de Mallorca per regalar a la clientela que hagi fet una despesa mínima en els seus establiments i així promoure el moviment comercial.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, i el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, han presentat als sectors econòmic i productiu el projecte que es posarà en marxa aquest mes per fomentar les compres en el petit comerç a través de la promoció del producte de Mallorca. Hi han assistit representants del sector comercial (AFEDECO i PIMECO) i del sector productiu (Denominacions d’Origen del vi, l’oli i l’oliva; IGP de sobrassada; Associació de Forners i Pastissers; i APAEMA).

En total, seran 25.080 lots de producte de Mallorca a repartir: la meitat d’un valor de 55 euros i l’altra meitat de 100 euros. La ciutadania podrà optar a aconseguir un d’aquests lots si sol·licita un bo al Consell i fa una despesa de 70 euros (per al lot de 55 euros) o de 125 € (per al lot de 100 euros) en un dels comerços adherits.

Tal com ha explicat la presidenta Cladera durant la presentació de la campanya, «el que feim és treballar de forma transversal en una sola iniciativa, incentivant d’una banda la compra al petit comerç i local, i d’altra, promoure el consum del producte de Mallorca» i ha afegit que «hi destinam 2 milions d’euros, però la mesura tendrà un efecte multiplicador perquè servirà per atraure els consumidors als comerços que s’hi adheixin». 

En aquesta línia, el conseller Alzamora ha explicat que el projecte suposarà que cada comerciant faci unes vendes de mínim 3.700 euros entre la ciutadania que obtengui els bons: «Per això deim que hem fet un projecte de promoció, de reactivació i que multiplica els beneficis». Així mateix, ha destacat que «els lots de productes inclouran una mica de tot, una representació d’allò nostre més característic. Es compraran 25.000 productes i això suposarà una forta inversió en el sectors productius de l’illa».

Els lots que es regalaran inclouen tot tipus de producte de Mallorca: vi, olives, oli, sobrassada, pebre tap de cortí, ametles, productes agroalimentaris ecològics (salsa de garrova, sal, ciurons, confitura i derivats de tomàtiga de ramellet), i productes artesans com neules, galletes, formatge, gató d’ametla, sabó, licor d’herbes, ceràmica o tela de llengües.

Els 25.080 lots que s’adquiriran i es repartiran suposarà una injecció d’1,9 milions d’euros en el sector productiu de l’illa.

Els comerços que vulguin participar en el projecte s’hauran d’inscriure per via telemàtica a través de www.ajutsmallorca.com l’endemà de la publicació de la convocatòria en el BOIB, que serà, previsiblement, el pròxim dimarts 16 de febrer. Tendran 30 dies de marge, a finals de març, cada comerç rebrà l’ajut econòmic (2.945 euros) per adquirir 38 lots de producte (19 de cada tipus).

Els establiments comercials que es poden presentar són petits i mitjans comerços ubicats a Mallorca i que tenguin obert al públic tot l’any. Com que la finalitat que té el Consell és donar suport al comerç de proximitat i tradicional, no poden ser establiments gestionats mitjançant franquícia, ni els ubicats a centres comercials o polígons industrials, outlets, grans superfícies, la venda ambulant ni els comerços en línia.

S’han repartit els 660 establiments per zones de Mallorca: 200 a Palma,  140 al Raiguer, 105 a la Tramuntana, 80 al Llevant, 80 a Migjorn i 55 al Pla de Mallorca.

A partir del 15 de març les persones majors de 18 anys residents a Mallorca podran sol·licitar un bo bescanviable per un lot de productes locals a través de la web www.ajutsmallorca.com. Hauran de triar si volen el lot per valor de 55 euros o el de 100 euros.

Una vegada rebi aquest bo, els beneficiats han de fer una despesa (amb una o diverses compres) en un dels comerços adherits. La despesa ha de ser de 70 euros (si té el bo de 55 euros) o de 125 (si té el bo de 100) i a continuació rebrà l’obsequi en el mateix establiment on ha fet la despesa. 

El termini per bescanviar el bo per la cistella de productes de Mallorca en els comerços adherits a la campanya començarà a partir de dia 1 d’abril i finalitzarà dia 30 de juny. Es repartiran 4.000 bons (2.000 de cada tipus) per setmana. 

Cada persona podrà optar únicament a un bo, que és personal i intransferible. 

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt