Ara llegint
El Consell manté el compromís de crear la Ronda Nord a Artà

El Consell manté el compromís de crear la Ronda Nord a Artà

La presidenta del Consell de Mallorca, juntament amb el batle d’Artà, Manuel Galán, s’ha reunit en diverses trobades mantingudes avui al Teatre municipal d’Artà, amb membres de la corporació municipal i representants del sector empresarial i turístic del municipi, unes trobades emmarcades en la ronda de reunions de la presidenta Cladera als municipis per fer feina de manera conjunta amb els ajuntaments en la reactivació econòmica i turística. 

Després d’una primera reunió amb el batle i membres de la corporació municipal, la presidenta Cladera, juntament amb el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, ha mantingut una trobada amb membres d’Artà Empresarial, una associació empresarial que aglutina 144 empreses, autònoms i entitats d’Artà i de la Colònia de Sant Pere i, posteriorment, amb representants hotelers del municipi. 

“La situació sanitària encara no està controlada, hem de ser prudents i fer una reobertura progressiva, però sí que ens hem de preparar juntament amb el sector i l’ajuntament d’Artà per afrontar la reactivació de manera segura i tot d’una que la situació ho permeti”, ha apuntat Cladera. “Volem fer feina directament amb el sector turístic artanenc com adaptar la reobertura a la singularitat del sector a aquest municipi, que sempre ha cuidat molt la sostenibilitat turística, i que precisament és un dels eixos fonamentals del nostre pla estratègic i model que volem potenciar al Consell”, ha apuntat Cladera. 

La presidenta i els consellers han explicat el pla d’ajuts al teixit econòmic que ha posat en marxa i gestiona el Consell, així com les que es deriven als ajuntaments perquè destinin als sectors més afectats per la pandèmia, com la restauració, comerç i gimnasos, sector cultural i altres. Un pla que a Mallorca ha mobilitzat més de 33 milions d’euros en ajuts directes al sector empresarial, dels quals el Consell ja n’ha abonat més de 12 milions. També s’han s’han exposat les possibilitats que ofereix la institució insular en la promoció turística per 2021 i en ajuts per a ajuntaments en matèria turística.

“Ens hem posat el dia en projectes que per noltros són bàsics de legislatura, com les obres a Bellpuig, la construcció de la ronda per evitar el pas de vehicles pesats per dins el nucli urbà i la intervenció a l’avinguda costa i llobera i ja estan encaminats” ha apuntat el batle, Manuel Galán, qui també ha destacat que ”és important tenir en compte que Artà fa una aposta per un turisme diferent i un teixit empresarial al qual donam suport tant des de l’ajuntament com del Consell”.

Abans d’aquesta ronda de reunions, la presidenta Cladera també ha fet una visita al parc dels Bombers de Mallorca, a on el Consell ha duit a terme una reforma i ampliació de l’edifici, la millora de l’eficiència energètica amb un nou sistema de climatització i aïllant i la instal.lació d’un nou dispòsit d’aigua amb bomba per poder carregar els camions.

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt