Ara llegint
Pànic a la COVID: es redueix l’activitat quirúrgica als hospitals per reservar llits de les UCI

Pànic a la COVID: es redueix l’activitat quirúrgica als hospitals per reservar llits de les UCI

Els hospitals Son Espases, Son Llàtzer i l’Hospital Comarcal d’Inca redueixen la seva activitat quirúrgica a les urgències i l’activitat preferent i oncològica per aquests dies per tal de destinar els llits de la zona de reanimació quirúrgica a llits d’UCI. La resta d’hospitals de la xarxa pública assistencial (l’Hospital de Manacor, Can Misses i l’Hospital Mateu Orfila) mantenen l’activitat quirúrgica programada per aquets dies.

A causa de l’increment de pacients ingressats als hospitals públics per COVID-19 els centres han hagut de reduir l’activitat quirúrgica ordinària i mantenir-la per a cirurgies urgents, oncològiques i preferents. Així mateix, es mantenen els equips estancs dels serveis assistencials de referència per a les Illes Balears, per mantenir els serveis bàsics i garantir la seguretat dels professionals. Els pacients quirúrgics i de les àrees d’obstetrícia s’agruparan en una àrea específica de cada hospital.

La suspensió d’activitat quirúrgica programada per part dels hospitals està prevista dins el pla de contingència dissenyat per a cada hospital a l’inici de la pandèmia per tal de canviar la funcionalitat dels llits de les zones de reanimació post quirúrgica en llits d’UCI. Aquesta ampliació suposarà la reestructuració de les àrees de reanimació, les de les unitats de recuperació postanestèsica (URPA) i les de cirurgia major ambulatòria (CMA). A més, significarà l’obertura de nous espais per allotjar els pacients crítics positius de COVID-19.

A més, la xarxa pública hospitalària comptarà, si és necessari, amb l’Hospital Sant Joan de Deu, l’Hospital de la Creu Roja, l’Hospital de Llevant, el Grup Quirón, el Grup Assistencial Juaneda, l’Hospital de Muro, la Policlínica Nuestra Señora del Rosario (Eivissa) i la Clínica Juaneda (Menorca).

Els hospitals de la xarxa pública del Servei de Salut podran continuar adaptant el seu funcionament intern a les necessitats que vagin produint-se. Cal recordar que alguns hospitals han llevat tots els permisos i llicències al personal perquè es preveu una pujada d’escàndol.

Foto: IB Salut

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt