Ara llegint
El plàstic del litoral artanenc s’ha convertit en material per embellir el parc de Can Marín

El plàstic del litoral artanenc s’ha convertit en material per embellir el parc de Can Marín

Artà ha inaugurat al parc de Can Marín l’espai urbà condicionat per Laura Hedrosa els participants en el projecte  de beques socials Impulsa Artà 2021 a partir d’una part dels residus plàstics recollits en el litoral i en els torrents del municipi entre els mesos de març i maig passats.

Aquesta actuació, consistent en la reutilització de plàstics i microplàstics per crear mobiliari urbà i revestir-lo amb la tècnica del trencadís, donà inici el maig i ha finalitzat aquest mes d’agost.

En total han estat set les persones les que durant dos mesos s’han implicat en la dinamització d’un espai públic del poble, al parc de Can Marín, sota la direcció de Laura Hedrosa, de l’Associació d’Artistes Visuals d’Artà, i la coordinació dels Serveis Socials municipals i de l’àrea de Medi Ambient.

El projecte, que s’abraça a una de les línies del Programa de prevenció i gestió de residus d’Artà, ha consistit en la construcció de quatre bancs i quatre cossiols-pastera on es s’hi han sembrat plantes de creixement ràpid perquè creïn un espai ombrívol sota la pèrgola, i quatre frisos decoratius.

Aquests elements han estat embellits amb formigó blanc i amb les peces de plàstic a mode decoratiu. La feina s’ha realitzat en dos espais: la pèrgola del parc, on s’ha fet la feina de camp, i un magatzem municipal, emprat per seleccionar i netejar els materials de plàstic que han servit per a l’ornamentació. El cost del projecte ha estat de 9.100 euros, dels que la major part, 8.400 euros, corresponen a les beques socials i la resta, 700 euros, a la compra de material.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt