Ara llegint
Els carrers de Felanitx i Porcololom llueixen un centenar de nous arbres

Els carrers de Felanitx i Porcololom llueixen un centenar de nous arbres

L’Ajuntament de Felanitx ha plantat un centenar d’arbres al municipi en un pla que serveix per substituir els arbres que es troben malalts així com la sembra de nous exemplars a carrers que han sofert obres de rehabilitació.

Aquestes darreres setmanes l’Ajuntament ha començat a canviar l’aspecte de l’arbrat a diferents punts del municipi. L’objectiu és substituir els exemplars que estan en mal estat i acabaran morint a més de posar arbres nous als carrers que s’estan duent a terme obres de remodelació.

Els carrers afectats són Cifre, Sant Miquel i Llebeig a més del Passeig Ernest Mestre a Felanitx i el carrer Rodrigo de Triana de Portocolom.

El regidor d’espais públics i jardineria, Joan Aznar, ha dit que “era necessari fer aquesta actuació en aquests espais, ja que hi havia arbres morts”. D’altra banda s’ha aprofitat que s’estan arreglant i adequant diferents carrers per sembrar arbres i embellir l’entorn urbà. “Tenir arbres a l’espai públic, genera una millora en la qualitat de l’aire i contribuïm a crear un caràcter més agradable als nostres carrers”, ha dit.

En concret s’han reposat i plantat 40 lledoners (celtis australis) instal·lats al carrer Rodrigo de Triana, 34 arbres tipus Mirabolano (Prunus Cerasifera ‘Pisardii’) i Lledoners, a més d’una dotzena de plataners al Passeig Ernest Mestre. Els plataners substituïts havien estat atacats per una plaga de fongs que havien provocat la mort de diversos arbres. Aquesta setmana s’ha procedit a la seva retirada i reposada per nous.

Les obres que s’estan duent a terme a la pista d’atletisme obliga a retirar les palmeres que seran replantades a un altre indret. Aquests arbres s’adapten a la singularitat de cada carrer.

El global d’aquestes intervencions està valorat en 30.000 euros.

La propera intervenció d’arbrat per part de l’Ajuntament al municipi serà quina serà la fulla de ruta a seguir a la via Argentina a Felanitx i es continua fent feina amb el becut vermell a les palmeres d’aquesta i altres zones.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt