Ara llegint
Els vuit municipis que més celebren la festa de Sant Antoni fomentaran el reciclatge de les botelles de vidre

Els vuit municipis que més celebren la festa de Sant Antoni fomentaran el reciclatge de les botelles de vidre

El director de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, i el tècnic de gerència d’Ecovidrio a les Illes Balears, Ivan Tolsà, han presentat, aquest dijous a Inca, la campanya Sant Antoni en Verd, una iniciativa per fomentar el reciclatge d’envasos de vidre durant les festes.

Així, la campanya de sensibilització es durà a terme a vuit municipis de Mallorca on se celebra Sant Antoni –Artà, Capdepera, Manacor, Muro, Pollença, Sa Pobla, Sant Llorenç des Cardassar i Son Servera– i el guanyador serà el que més quilograms per habitant de vidre recicli a través dels vint contenidors instal·lats en aquests pobles.

Entre el 15 de desembre i el 31 de gener, la ciutadania podrà participar portant els envasos de vidre a algun dels tres contenidors instal·lats a Pollença; als 4 d’Artà, als 4 de Manacor, als 2 a Capdepera, als 2 a Sa Pobla, als 2 a Sant Llorenç, als 2 a Son Servera o al de Muro. El municipi guanyador rebrà un xec de 1.000 euros per invertir en unes festes de Sant Antoni més sostenibles per al pròxim any, i es destinarà a l’associació de festes implicada o a l’ajuntament.

Sansó ha agraït la implicació dels municipis i de les seves obreries en aquesta iniciativa, «ja que la gran projecció d’unes festes com les de Sant Antoni serveix per conscienciar a la ciutadania de la necessitat de reciclar el vidre, una passa molt important per seguir complint amb els objectius marcats tant per la Llei balear de residus com per Europa».

A més, la campanya es completarà amb un dia d’acció d’educació ambiental de Street Marketing per municipi, amb la finalitat de conscienciar i sensibilitzar sobre la importància de continuar reciclant tots els envasos de vidre, així com per resoldre dubtes sobre el seu reciclatge.

Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2020, a Mallorca s’han reciclat un total de 20.501.069 quilograms d’envasos de vidre. Això suposa que cada persona va reciclar una mitjana de 22,5 quilograms de vidre.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt