Ara llegint
Es Canons d’Artà comptarà amb una nova àrea recreativa amb zona d’acampada

Es Canons d’Artà comptarà amb una nova àrea recreativa amb zona d’acampada

El programa d’ocupació SOIB 30 ha permès contractar cinquanta treballadors que, a la vegada són alumnes. Deu d’ells treballen a la finca pública d’Es Canons d’Artà en la creació d’una nova zona d’acampada.

Diverses autoritats han visitat avui dematí les obres que s’estan duent a terme des de l’IBANAT per habilitar la zona d’acampada a la finca pública, un espai que permetrà un màxim de 250 persones i comptarà amb zona amb bancs, taules i fogons, a més d’altres equipaments recreatius. Tant l’espai d’acampada com el recreatiu, disposaran de zones adaptades per a persones amb mobilitat reduïda, segons s’ha destacat des del Govern Balear.

A més, hi haurà lavabos i dutxes, a banda de dues instal·lacions de fusta que serviran com a recepció i magatzem de llenya. Energèticament, la zona d’acampada funcionarà de forma autosuficient i amb energia renovable.

Autoritats i alumnes treballadors del programa del SOIB.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, el director gerent de l’Institut Balear de la Natura (IBANAT), Joan Ramon, i la directora del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), Pilar Ortiz, han visitat avui dematí el personal que treballa per primera vegada a la finca pública de Es Canons, a Artà, a través del programa SOIB 30.

Mir ha destacat aquestes actuacions «com una passa més per garantir que la ciutadania pugui accedir al medi natural. La situació sanitària que vivim ens demostra, més que mai, la importància de poder gaudir d’aquests espais i, per fer-ho amb seny, calen instal·lacions accessibles i adaptades».

El programa SOIB 30 també es desenvolupa a quatre finques públiques més: Menut, Son Real, Son Tous i Can Marroig. D’aquesta manera, un total de 50 alumnes treballadors hi fan feina, juntament amb onze persones més per a la direcció dels tallers, la docència i la tasca administrativa. L’objectiu del programa és que els alumnes treballadors es capacitin amb certificats de professionalitat per a peó forestal, jardineria o viverisme.

Ramon ha apuntat que, «amb la recuperació de la finca pública per part del Govern amb la seva compra a través de l’Impost de Turisme Sostenible primer, i les tasques d’adequació i millora que s’hi estan duent a terme actualment podrem recuperar i aprofitar un espai de gran rellevància ambiental, però que havia quedat allunyat de la societat».

Per la seva banda, Ortiz ha agraït la col·laboració de totes les administracions implicades en desenvolupar de nou aquest tipus de projectes i ha incidit en la «importància de seguir apostant per aquests tipus de polítiques en matèria d’ocupació, ja que els resultats d’inserció laboral de les persones que passen per aquests projectes són més elevades que els resultats de les persones que no les realitzen».

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt