Ara llegint
Facilitats per reciclar també durant les festes de Sant Antoni

Facilitats per reciclar també durant les festes de Sant Antoni

Facilitats per reciclar també durant les festes de Sant Antoni

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, i el tècnic de gerència d’Ecovidrio a les Illes Balears, Ivan Tolsà, han assistit, aquest dimecres, a l’acció d’educació ambiental celebrada a Capdepera en motiu de la campanya «Sant Antoni en Verd».

L’actuació ha consistit en regalar bosses per a separar el vidre correctament a casa i informar sobre la campanya engegada arreu dels vuit municipis mallorquins durant les festes de Sant Antoni.

Mir ha convidat a la ciutadania «a gaudir plenament de les festes després dels anys de restriccions per mor de la pandèmia sense oblidar, però, que l’emergència climàtica segueix sent una amenaça i una correcta gestió dels residus és un dels pilars per a minimitzar-ne els efectes».

Des del 21 de desembre de l’any passat fins al 31 de gener d’enguany, Ecovidrio ha instal·lat 20 contenidors especials als vuit municipis de Mallorca on se celebra Sant Antoni (Artà, Capdepera, Manacor, Muro, Pollença, Sa Pobla, Sant Llorenç des Cardassar i Son Servera). Així, el municipi o obreria que més recicli obtindrà un xec de 1.000 euros per organitzar unes festes més sostenibles durant el pròxim any.

Fins ara, les accions d’Street Marketing que completen la campanya s’han celebrat a Son Servera, Muro, Artà i Capdepera. Els propers dies se celebraran a Sant Llorenç, sa Pobla, Manacor i Pollença. L’objectiu és conscienciar i sensibilitzar sobre la importància de continuar reciclant tots els envasos de vidre, així com per resoldre dubtes sobre el seu reciclatge.

Sansó, per la seva banda, s’ha congratulat de poder celebrar una nova edició de la campanya «Sant Antoni en Verd», una iniciativa en el marc d’una festa molt arrelada, «que promou el reciclatge i la consciència ciutadana envers la importància de participar activament en l’assoliment dels objectius marcats per la Llei balear de residus i d’avançar cap a un futur més circular».

Segons les darreres dades disponibles, corresponents a 2021, la ciutadania de Mallorca va reciclar un total de 25.862 tones d’envasos de vidre. Això suposa que cada persona va reciclar una mitjana de 28,3 kg de vidre.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt