Ara llegint
Felanitx ajorna la implantació de la recollida selectiva porta a porta per manca de subministraments

Felanitx ajorna la implantació de la recollida selectiva porta a porta per manca de subministraments

Felanitx ajorna la implantació de la recollida selectiva porta a porta per manca de subministraments

L’Ajuntament de Felanitx ha anunciat avui que ha decidit posposar l’inici de la implantació de la recollida selectiva porta a porta fins el mes de febrer de 2024.

Així ho ha explicat la batlessa de Felanitx, Catalina Soler, acompanyada dels regidors Jaume Monserrat i Tomeu Nadal, els quals han assenyalat que s’ha pres aquesta decisió “per garantir un servei de recollida de residus sòlids de qualitat”. Soler ha explicat que “actualment, no es disposa dels vehicles ni de la maquinària necessària per a poder oferir aquest servei a la ciutadania”.

“El contracte signat per a donar aquest servei es defineix com a fase d’implantació del nou contracte el període que pot anar des dels primers tres mesos, següents a la signatura del contracte, fins al termini màxim de dotze mesos, segons la disponibilitat de vehicles i maquinària o equips previstos, havent-se firmat aquest en data de dia primer de juny de 2023, l’empresa es troba dins el termini”, ha dit Soler.

En aquest moment, per la falta de subministraments, les empreses adjudicatàries del servei de recollida porta a porta i de la neteja viària no poden disposar de tot el material per a poder implementar aquests serveis. “Ara mateix no hi ha els camions, ni les màquines d’agranar noves ni les deixalleries portàtils, ni tan sols els poalets marrons a repartir entre els veïns” ha explicat Soler.

Educació

En aquests mesos la Sala “farà educació”. Ja s’ha posat en marxa la contractació d’un tècnic de Medi Ambient. “Una figura que anirà lligada a una altra persona que aportarà l’empresa adjudicatària de l’educació ambiental i a l’obertura -en les setmanes vinents- d’una nova oficina exclusivament destinada a la gestió del fems”.

Des d’aquest espai i amb les campanyes d’educació dirigides a la població també s’ha previst l’entrega dels contenidors o poalets a la ciutadania abans de la posada en funcionament del servei. S’ha previst que pugui ser dos mesos abans de la posada en marxa del nou sistema de recollida porta a porta.

A la vegada es farà la retirada gradual dels contenidors de dins l’àrea urbana, ja que ja hi ha recollida porta a porta tot i que ara no és recollida selectiva.

Pel que fa a la neteja viària, Soler ha explicat que “de seguida que l’empresa disposi de la maquinària es posarà en marxa”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt