Ara llegint
Felanitx escull un solar a la sortida cap a Manacor per a la construcció de la nova escola

Felanitx escull un solar a la sortida cap a Manacor per a la construcció de la nova escola

Felanitx ja ha escollit quin serà el solar per a la construcció d’una nova escola d’educació infantil i primària al municipi. Els terreny està situat al carrer de Manacor, entre el començament del camí de Son Proenç i la carretera de Portocolom, i compta amb una superfície de 8.220 metres quadrats.

L’Ajuntament de Felanitx, després d’haver formalitzat la compra del terreny, el cedirà al Govern Balear per construir-hi el nou CEIP. El solar, un dels tres presentats, és el que té més proximitat al centre urbà, les connexions a les xarxes de serveis és la més adequada i es té possibilitat d’annexionar solars adjacents en un futur.

Felanitx pagarà pels terrenys una quantia de 240.000 euros, als quals s’hi haurà d’afegir el cost de la dotació de serveis. Es tracta d’una parcel·la classificada com a sòl rústic comú, situada prop de la carretera de Manacor. El solar destaca per ser de proporcions allargades i amb una topografia molt suau.

El batle de Felanitx, Jaume Monserrat, ha dit que «era una demanda bastant reivindicada pel sector educatiu i que ajudarà a descongestionar les aules de Felanitx. Ara ja hem iniciat les passes per la dotació de serveis i poder cedir a la conselleria el terreny adequat per construir el centre».

El consistori ha treballat amb l’estudi de mobilitat que garanteixi la viabilitat del centre. S’ha de tenir en compte l’impacte d’aquest tipus d’equipament a la mobilitat del municipi, per la qual cosa s’ha d’estudiar la reorganització de la xarxa viària, tan en vehicle privat com en transport públic, tenint en compte configuració de carril bici i també la xarxa de vianants.

La superfície del terreny, tal i com ha comunicat la Conselleria d’Educació i l’IBISEC és suficient per poder construir-hi una escola de dues línies. La topografia és sensiblement plana, i els petits desnivells són perfectament assumibles amb les dimensions de la parcel·la.

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt