Ara llegint
Felanitx presenta la campanya “Si no ho vols a ca teva, no ho deixis al carrer” adreçada als propietaris de cans

Felanitx presenta la campanya “Si no ho vols a ca teva, no ho deixis al carrer” adreçada als propietaris de cans

Felanitx presenta la campanya "Si no ho vols a ca teva, no ho deixis al carrer" adreçada als propietaris de cans

L’Ajuntament de Felanitx a través de l’àrea de medi ambient ha presentat el moviment «FelanitxPobleNet amb la nova campanya cívica «Si no ho vols a ca teva, no ho deixis al carrer». L’objectiu d’aquesta és que els ciutadans prenguin consciència que si tenen mascotes han de fer nets els excrements de la via pública. No recollir els excrements pot arribar a ser sancionat amb multes de fins a 750 € tal com marca l’article 49 de l’ordenança municipal per a la recollida de residus municipals i neteja d’espais públics.

La regidora de medi ambient, Catalina Soler ha manifestat «El que posam de relleu, és el que la gent hauria de saber i no sap. Si tu tens una mascota i la treus a passejar no pots deixar que les feines naturals les faci enmig del carrer i si les fa, les has de replegar i fer-ho net. L’únic que feim és una campanya amb imatges potent, ja que la gent hi veu més per imatges que pel que dius. I instam a la policia local que posi sancions. Ara ja no s’advertirà, passarem a l’acció que és multar, multar i multar. És molt trist que la societat només entengui les coses a cop de sanció, però vista la situació, no ens queda més remei.

Per part seva el batle de Felanitx, Jaume Monserrat ha dit «és una campanya per ajudar que els descuits et pugui arribar a costar 750 € perquè els veïnats ja han dit massa vegades, no en volem pus. Si vols tenir un ca, perfecte. Que ha de sortir a passejar, perfecte. Però els descuits no hi poden ser, perquè a ca teva no els deixaries»

A partir de dimecres dia 15 es començarà la campanya per les escoles del municipi. Els nins són els que més agafen la importància del reciclatge, del civisme i convivència. Es farà ruta per escoles i pels diferents mercats del municipi.

La campanya consisteix en cinc fotografies d’impacte visual on es pot veure un excrement de ca a l’asfalt, damunt una taula posada amb menjar, a l’estora de casa o amb jocs amb infants. Des de l’Ajuntament demanam que entre tots plegats, veïnats i veïnades i l’administració hem de dir basta a aquestes actituds que embruten el poble i danyen la salut. Volem un carrer net d’excrements i orins de cans.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt