Ara llegint
Felanitx rep la pitjor part de la tempesta amb 135 litres en una hora i mitja

Felanitx rep la pitjor part de la tempesta amb 135 litres en una hora i mitja

Una pluja intensíssima ha deixat a primera hora del capvespre un total de 135 litres per metre quadrat a la localitat mallorquina de Felanitx. Com és obvi, algunes zones del municipi, especialment el seu casc urbà, han patit inundacions.

Una dona ha resultat ferida lleu en una cama a causa de l’aiguat. També s’han registrat importants danys materials a domicilis particulars, locals comercials i a explotacions agrícoles.

Segons ha informat l’Ajuntament de Felanitx, la Policia Local ha rebut més de 600 cridades telefòniques en mitja hora. Els bombers de Felanitx han rebut l’ajuda dels parcs de Llucmajor, Inca i Manacor per fer front a les urgències. El balanç fins ara ha estat d’onze serveis realitzats pels Bombers de Mallorca i 18 emergències registrades a través de l’112 per la inundació d’habitatges.

Diversos carrers han quedat envaïts per terra i pedres, que dificultaven el trànsit. També algunes carreteres han quedat afectades, com la Ma-4010 (Felanitx-Portocolom) i la Ma-14 (Manacor-Felanitx-Cas Concos) al seu pas per Felanitx. La Ma-5120 (Felanitx-Campos) s’ha tancat un temps.

Imatge distribuïda per l’AEMET on es veuen els llamps de color groc.

L’AEMET ha informat que la tempesta, que ha passat per Mallorca d’Oest a Est, ha anat acompanyat d’aigua i també de calabruix. No hi han faltat els llamps. L’AEMET n’ha comptabilitzat fins a 808, la meitat dels quals sobre la mar.

Altres dades proporcionades per l’AEMET sobre precipitacions han estat els 49’5 litres de Moscari, al terme de Selva, els 24 de Santanyí, 19 a Porcocolom, 12 a Campos, 11 a Manacor i 9 a Escorca. A molts municipis de Mallorca no hi ha plogut ni una gota.

El batle de Felanitx, Jaume Monserrat, juntament amb alguns dels regidors de la corporació, visitava avui horabaixa els llocs més afectats per les pluges i les inundacions amb la intenció de valorar els danys i veure com les institucions poden ajudar els més perjudicats.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt