Ara llegint
L’equip de govern de Felanitx reclama a Ports IB la urgent rehabilitació de les barraques de Portocolom

L’equip de govern de Felanitx reclama a Ports IB la urgent rehabilitació de les barraques de Portocolom

L’equip de govern a l’Ajuntament de Felanitx (PP-PI-regidor no adscrit) sol·licitarà a Ports de les Illes Balears que doni prioritat a la rehabilitació de les barraques de Portocolom amb l’únic objectiu que no es continuïn degradant i acabin desapareixent.

Les més de 150 barraques existents a Portocolom són la façana de presentació del nucli costaner del municipi, segons han recordat des de l’Ajuntament, “una imatge emblemàtica que amb el pas del temps s’ha anat deteriorant”, han assenyalat, a la vegada que recorden que des de l’any 2018 Ports de les Illes Balears té assumida la titularitat de les mateixes en compliment de la Llei de Costes de 1988.

El batle de Felanitx, Jaume Monserrat, ha manifestat avui en roda de premsa que “ens preocupa molt que aquestes actuacions que l’any 2019 varen anunciar que farien, quedi només en una declaració d’intencions i que es dilati en el temps l’execució de l’adequació i reforma. Volem recordar-li a Ports que té un deute amb els ciutadans de Felanitx, Portocolom sense deixar de banda els turistes que visiten les barraques”.

Per evitar que les barraques desapareguin de la imatge de Portocolom, l’equip de govern de l’Ajuntament de Felanitx presentarà una moció a la plenària que s’ha de celebrar avui mateix per demanar que Ports IB actuï de forma urgent en aquestes instal·lacions. Des de l’Ajuntament també es demanarà que les possibles actuacions es duguin a terme aquest hivern per dos motius, “que els ciutadans continuïn gaudint del patrimoni i d’aquesta estampa durant molts anys més i que continuï sent un reclam de cara a la pròxima temporada turística”.

Monserrat ha afegit “el que necessitam és que s’iniciï de bon de veres la feina i poder recuperar tot aquest patrimoni. No podem consentir que les barraques estiguin vallades, com si es tractés d’una obra en qualsevol solar del municipi. Si una barraca passa per ull, després començarem a fer fues i grapades”.

En roda de premsa també han recordat que Ports de les Illes va anunciar que posaria en marxa un projecte de més de 7 milions d’euros per restaurar i recuperar les barraques de Portocolom l’any 2019. Avui dia s’ha vallat l’accés a la zona de les barraques i s’hi han instal·lat murs de marès per no posar en perill els vianants i prohibir l’aparcament de vehicles, però les obres no han començat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt