Ara llegint
Les institucions valoren positivament sentència de zonificació del lloguer vacacional

Les institucions valoren positivament sentència de zonificació del lloguer vacacional

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, ha desestimat el recurs d’HABTUR i confirma la validesa de l’acord adoptat pel Consell Insular de Mallorca en relació amb la zonificació de les estades turístiques en habitatges d’ús residencial. El TSJIB corrobora que els criteris aportats per la institució responen a motivacions raonades, motivades, objectives, no discriminadores i fonamentades en l’interès general en consonància a la doctrina del Tribunal de Justícia Europeu.

La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías ha valorat molt positivament el veredicte del TSJIB i ha destacat que aquesta sentència hauria de servir per tornar a donar la raó al Consell en relació amb el recurs que ha posat Habtur sobre el Pla d’Intervenció en Àmbits Turístics (PIAT), ja que els criteris de la zonificació i els del PIAT són molt similars. 

«Treballam per defensar la sostenibilitat, tenint en compte que les necessitats de les zones madures són diferents de les que no ho són. En aquest sentit cercam l’equilibri. El que hem fet és distribuir les places atenen als llocs on genera efectes positius, tenint en compte on ja suposen o podrien suposar un problema», ha explicat la consellera de Territori.

Garcías ha destacat que sentència deixa clar que «actuam a favor de l’interès general amb criteris d’urbanisme, d’ordenació territorial, de medi ambient, de convivència, de mobilitat de distribució d’aquestes places turístiques en clau supramunicipal».

La sentència ve avalada pels tribunals europeus i espanyols, que ja havien determinat que des de la proporcionalitat i amb motius justificats és possible legislar des d’aquest punt de vista.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt