Ara llegint
L’Hospital de Manacor celebra el 25è aniversari pendent de l’inici d’unes obres que duplicaran la seva superfície

L’Hospital de Manacor celebra el 25è aniversari pendent de l’inici d’unes obres que duplicaran la seva superfície

L’Auditori Sa Màniga de Cala Millor va acollir ahir horabaixa l’acte central de celebració del 25è aniversari de l’Hospital de Manacor. Durant l’acte, que va estar presentat i conduït per Jaume Gomila i Margalida Amengual, es va lliurar una litografia del dibuixant Tomeu Seguí als 172 treballadors que fa 25 anys que treballen en aquest centre hospitalari.

La Banda de Música de Manacor va acompanyar l’acte amb dues peces en directe i es va projectar un vídeo commemoratiu de l’aniversari. També varen participar a l’acte membres de Sonrisa Médica, amb pallassos que amenitzaren la celebració.

La presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, en les seves paraules, va lloar la tasca del personal sanitari i va qualificar l’hospital com un centre “fonamental per a la salut de tants i tants mallorquins” i va recordar que també ha estat testimoni de moments “complicadíssims per a la nostra societat i testimoni de l’esforç titànic i la feina excel·lent” que el personal sanitari ha fet durant la pandèmia.

“Mai vos estarem prou agraïts”, va dir la presidenta. Així mateix, va recordar que amb la propera ampliació del centre “millorarem l’atenció de 150.000 persones” i les condicions de feina “d’un equip humà que es dedica a una de les tasques més importants: cuidar les persones i protegir els altres”.

Des de l’Ajuntament de Manacor també han felicitat els treballadors de l’Hospital de Manacor en motiu de la seva posada en funcionament, el ja llunyà 28 d’abril de 1997, després d’anys de reivindicacions.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, agraeix a la gerent, Catalina Vadell, i a tot el personal que hi ha fet feina al llarg d’aquests anys el seu “compromís amb el servei públic”. “El 25è aniversari arriba després de dos anys d’un intens desgast en què l’Hospital de Manacor ha estat a l’alçada de les circumstàncies oferint el millor que té: la dedicació, constància i professionalitat dels seus treballadors i treballadores. L’actiu més important que té l’Hospital de Manacor és la gent que hi fa feina”, ha afegit Oliver.

Obres

El 25è aniversari de l’Hospital de Manacor arriba poc abans que s’iniciïn les obres d’ampliació del centre, que a partir del maig entra en un procés de renovació que implica una inversió de 76 milions d’euros i que permetrà augmentar en més del doble la superfície construïda actualment per millorar l’atenció i el servei a aproximadament 150.000 persones.

El centre es va obrir el 1997 i, des de llavors, la població del sector que atén ha crescut en 30.000 habitants. Així, amb les obres, que aniran per fases i tindran una durada de quatre anys, es crearà un nou edifici ambulatori i un nou bloc quirúrgic i obstètric.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt